© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Edhepse Kanada konsiderohet si njëri nga shtetet me shëndetësinë më të zhvilluar në botë përsëri vdekjet nga gabimet e mjekëve janë në shifra alarmante.


Sipas Institutit Kanadez të Sigurisë së Pacientit, gabimet e mjekëve në Kanada shkaktojnë 28 mijë vdekje në vit. Kështu shkruan Radio Canada International përcjell Gazeta Shëndeti.

Ky institut po bën fushatë për të zvogëluar këtë numër. Gabimet e mjekëve thuhet se janë shkaku i tretë kryesor i vdekjes në Kanada pas kancerit dhe sëmundjeve të zemrës.

Ky është një problem mbarëbotëror

“Këto janë statistika alarmante”, tha Chris Power, CEO i Institutit Kanadez të Sigurisë së Pacientit. “Nëse shohim vendet e tjera në botë, ne po shohim nivele të ngjashme ose më të këqija të dëmit. Kjo është një epidemi në të gjithë botën. ”

Gabimet më të shpeshta mjekësore përfshijnë në përshkrimin e barnave si: doza e gabuar ose ilaçi i gabuar, alergjia ndaj ilaçit, infeksionet brendaspitalore, diagnoza e gabuar etj.

Për më shumë shih artikullin

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.