ipard 1

Veshkat kanë përgjegjësi të madhe në organizëm.

Ato filtrojnë gjakun, pastrojnë organizmin, prodhojnë hormone, dhe ruajnë ekuilibrat e mineraleve dhe lëngjeve.

specialistët paralajmërojnë se Po qe se njeriu s’ përkujdeset për to, pasojat do të jenë të rënda.

Zakonisht, njerëzit neglizhojnë shëndetin duke u ushqyer keq dhe duke anashkaluar rëndësinë e ushqyerjes për shëndetin e veshkave dhe jo vetëm.

Gabimet Që Shkaktojnë Dëmtime të Pariparueshme të Veshkave

Në këtë artikull të AgroWeb.org do të mësoni për gabimet që dëmtojnë rëndë veshkat.

Dehidratimi

Gabimi i parë që njerëzit bëjnë shpesh është se s’ pijnë shumë ujë.

Duke qenë se uji përbën pjesën më të madhe të organizmit, specialistët rekomandojnë pirjen e të paktën 8 gotave me ujë çdo ditë.

Kjo sasi do të mundësojë filtrimin e duhur të gjakut, eliminimin e toksinave dhe mbetjeve nga organizmi.

Kripa

Kripa e tepërt rrit tensionin e gjakut dhe shkakton stres tek veshkat.

Konsumi i tepruar i saj mund të shkaktojë probleme të rënda.

 

Sheqeri

Njësoj si kripa, edhe konsumi i lartë i sheqerit shkakton presion në veshka.

Njerëzit që konsumojnë dy ose më shumë pije të ëmbla në ditë, vështirësojnë ndjeshëm punën e veshkave.

Mungesat e Mineraleve dhe Vitaminave

Një regjim i varfër në vitamina e minerale mund të nxisë formimin e gurëve në veshka dhe sëmundjeve të veshkave.

specialistët rekomandojnë konsumin e më shumë frutave, perimeve dhe vakteve të shëndetshme.

Proteinat Shtazore

Konsumi i lartë i mishit mund të shkaktojë grumbullimin e tepërt të proteinave të përpunuara në organizëm.

Barra është shumë e rëndë për veshkat dhe shkakton punë ‘pa orar’ për to.

Mungesa e Gjumit

Gjumi është shumë i rëndësishëm për gjallërimin e mendjes dhe trupit.

Mungesa e tij shkakton dëmtim të kockave, stres dhe probleme me veshkat.

Kafeina

Ndikimi i kafesë në organizëm është i njëjtë me kripën.

Ajo rrit tensionin e gjakut dhe shkakton dëme të forta me kalimin e kohës.

Medikamentet

Medikamentet kundër dhembjeve mund të kenë një ndikim shumë të rrezikshëm në organizëm dhe veçanërisht në veshka.

Ekspertë thonë se njeriu duhet të frenohet nga dëshira për të përdorur medikamente pa karar.

shpërdorimi me Alkolin

Pirja e tepruar e alkolit shkakton një tension të lartë në veshka dhe eventualisht dëmtim të parikuperueshëm të tyre./AgroWeb.org

okitask