© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
4088AD0B 472D 4E0E BD7A 577BF9514BD9

Gënjeshtrat e pacientëve janë shumë të zakonshme në mjekësi.

Pacientët mund të gënjejnë për shumë arsye, si për të fshehur faktet e vërteta, për të arritur një përfitim, për të shmangur situata të vështira ose për të rritur rëndësinë e situatës së tyre.

Ndërsa, këto gënjeshtra mund të jenë të vështira për t’u zbuluar, është e rëndësishme që mjekët dhe terapistët të jenë të kujdesshëm dhe të shfrytëzojnë mjetet e tyre profesionale për të zbuluar të vërtetën.

Duke qenë të ndjeshëm ndaj sinjaleve joverbale, duke kërkuar prova të tjera dhe duke i dëgjuar me kujdes pacientët, mjekët dhe terapistët mund të ndihmojnë në zbulimin e fakteve dhe në ndihmën e pacientit të trajtohet më mirë.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.