Gjashtë Sëmundjet Që Reflektohen Në Fytyrë – Shenjat Paralajmëruese


dhe paraqitja e lëkurës janë pasqyra e shëndetit por shpesh edhe e sëmundjeve, sidomos atyre të fshehura.


refuzojnë të japin diagnoza përmes simptomave të dukshme dhe për këtë arsye ata këshillojnë vizita me pacientët ose të sëmurët.

Në këtë artikull të do të mësoni për shenjat e sëmundjeve që reflektohen në fytyrë.

Që Reflektohen Në Fytyrë

specialistët këshillojnë që të jeni të vëmendshëm ndaj shenjave të mëposhtme që sinjalizojnë probleme të ndryshme.

Tharja e Lëkurës Dhe Buzëve

Në këtë rast kemi të bëjmë me një shenjë paralajmëruese të dehidratimit por edhe të hipertiroidizmit apo diabetit (sëmundja e sheqerit).

Simptoma të tilla të dy sëmundjeve të fundit përfshijnë: shtim në pepshë, lodhje, etje, urinim i shpeshtë.

Qime Tepërta Në Fytyrë

Dalja e qimeve të tepërta në fytyrë, veçanërisht në zonën e nofullës dhe pjesë së sipërme të buzës mund të sinjalizojë një problem hormonal që ka të bëjë me Sindromën e Vezores Policistike.

Kjo sindromë prek shpesh femrat në moshën riprodhuese.


Njolla Verdha Tek Qepallat

që vërejnë njolla të verdha ose zverdhje të qepallave janë të rrezikuar nga sëmundjet e zemrës.

Kryesisht këto njolla vërehen tek njerëzit mbipeshë dhe me nivel të lartë kolesteroli.

Qeskat Fryra Poshtë Syve

Prania e tyre mund të sinjalizojë në përgjithësi ndonjë kronike.

Megjithatë Nëse pjesa poshtë syve merr një nuancë të errët atëherë kjo mund të jetë një simptomë e problemeve me gjumin dhe tiroiden.

Asimetria Faciale

Nëse vëreni shtrembërim të njërës anë të fytyrës, atëherë duhet të shkoni me urgjencë tek mjeku.

Asimetria faciale ndodh kur njeriu po pëson ishemi apo trombozë.

Njëra anë e fytyrës është e varur, e mpirë, e tjetërsuar dhe e shoqëruar me vështirësi në të folur.

Nishane Të Reja

Në shumicën e rasteve, nishanet s’ janë problematike, megjithatë herë pas here duhet t’i kontrolloni tek një dermatolog.

Në raste të caktuara, nishanet që ndryshojnë formë dhe ngjyrë mund të jenë duke treguar një problem më të thellë siç është kanceri i lëkurës ose edhe ndonjë sëmundje të brendshme./

Postime të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *