Gjashtë Sinjalet E Trupit Të Cilat s’ nevojitet T’i Injoroni asnjëherë

loading...


Angazhimet e përditshme dhe shqetësimet e shpeshta janë të tilla që të humbasin mendjen edhe në rastet kur bëhet fjalë për shëndetin.

dhimbjet e përsëritura të kokës anashkalohen duke pirë nga një paracetamol dhe dhimbjet e mesit i atribuohen ndryshimit të temperaturës.

Ndoshta të paktë janë njerëzit që e kuptojnë nevojën urgjente për të shkuar tek mjeku Në rast se keni dhembje në kraharor, dobësi, marramendje apo humbje të shikimit.

Kur vjen puna tek simptomat, s’ është aq e lehtë të dallosh Po qe se bëhet fjalë për progresin normal të plakjes apo një sëmundjeje që mund të jetë serioze.

Duke nënvizuar rëndësinë e të dëgjuarit të trupit, AgroWeb.org ju sjell më poshtë 6 simptoma që s’ duhen injoruar absolutisht plotësisht.

Rënia E befas Në Peshë

Po qe se vëreni që po humbisni peshë krejt befas edhe Po qe se s’ jeni duke u përpjekur për këtë gjë, atëherë natyrshëm nevojitet t’iu lindë dyshimi.

Me kalimin e viteve, njeriu shton në peshë.

Për pasojë, rënia e pashpjegueshme në peshë mund të tregojë një problem serioz.

Kanceri për shembull, është një sëmundje që manifestohet me rënien në peshë.

E njëjta gjë vlen edhe për tiroiden, SIDËN apo hepatitin C.

Nishanet Që Ndryshojnë Ngjyrë

Një nishan që ndryshon ngjyrë, formë apo madhësi s’ nevojitet injoruar asnjëherë. asnjëherë!

Secili prej nesh nevojitet të kontrollojë gjendjen e lëkurës nga koka tek këmbët një herë në vit.

Kanceri i lëkurës është shumë i përhapur dhe njerëzit shpesh ‘flenë mbi dafina’ pavarësisht nishaneve.

Gjumi I Tepërt

Po qe se flini më shumë se 9 orë në ditë, atëherë mund të jeni të prekur nga depresioni, inflamacioni kronik apo skleroza e shumëfishtë.

Po qe se ndiheni gjithmonë të lodhur, flini gjatë ditës dhe mbipeshë, atëherë gjumi i tepërt tregon praninë e narkolepsisë.

Narkolepsia është një çrregullim i sistemit nervor qendror që shoqërohet edhe me haluçinacione.

Kolla E Vazhdueshme.

Po qe se kolla zgjat më shumë se dy muaj, atëherë nevojitet të kuptoni se ka diçka që s’ shkon në organizëm.

Mund të jeni prekur nga azma apo nga një sëmundje e refluksit acidik.

dhimbjet Abdominale Në Pjesën E Poshtme Të Anës Së Djathtë

Po qe se këto dhembje zgjasin për ditë të tëra apo janë shumë të forta atëherë nevojitet të shkoni tek mjeku.

Këto dhembje mund të tregojnë probleme me apendisitin që sigurisht s’ nevojitet injoruar në asnjë moment.

dhimbjet Kronike

dhimbjet që zgjasin mbi 12 javë konsiderohen kronike dhe vetëm mjeku mund të përcaktojë shkakun e saj.

s’ është normale që të të dhëmbë trupi çdo ditë, prandaj nevojitet të shkoni tek mjeku.

Trupi di të flasë, mirë, qartë dhe shkoqur. Të takon ty ta dëgjosh dhe të jesh i vëmendshëm./AgroWeb.org

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *