Gjermania dhe OBSH dhuron Kosovës furnizime mjekësore në vlerë 2.17 milionë euro për të përballuar pandeminë


Falë OBSH dhe Qeverisë Gjermane, shërbimet shëndetësore kosovare pranuan pajisje mjekësore me vlerë 2.17 milionë euro për të përballuar pandeminë.

Siç njoftohet, pajisjet mjekësore të financuara nga dhe të koordinuara dhe të dërguara nga OBSH-ja u shpërndanë në Spitale dhe në Qendrën Klinike Universitare dhe keto pajisje do t’u mundësojë punonjësve të kujdesit shëndetësor të sigurojnë kujdesin e duhur për ata që vuajnë nga .

i Shëndetësisë Armend Zemaj vlerësoi shumë kontributin e dhënë të shtetit Gjerman në rritjen e kapaciteteve klinike në , veçanërisht gjatë pandemisë 19, në mënyrë që të forcojë shërbimet shëndetësore dhe një përgjigje adekuate të bashkëpunimit kundër pandemisë.

“Mbështetja e Qeverisë Gjermane përmes formave të ndryshme ka një ndikim të madh në përmirësimin e sistemit shëndetësor në përgjithësi por edhe në ngritjen e cilësisë së jetës për qytetarët e vendit tonë në veçanti”, tha Zemaj.

gjerman Jörn Rohde deklaroi se qeveria Gjermane është e lumtur të ndihmojë Kosovën me sigurimin.

“E gjithë po lufton aktualisht me një valë të dytë të pandemisë, solidariteti evropian është thelbësor. Virusi është një për të gjithë ne dhe askush s’ është i sigurt derisa të gjithë të jenë të sigurt. Kështu që, qeveria Gjermane është e lumtur të ndihmojë Kosovën me sigurimin e 5,000 oksimetrave dhe 100 ventilatorëve. Gjermane ofrohet në bashkëpunim të ngushtë me OBSH – dhe zyrën e vendit të OBSH. Kjo dërgesë është një nga skemat mbështetëse të qeverisë Gjermane për vendet e Ballkanit Perëndimor në luftimin e -19″.

deri më tani ka ndihmuar Kosovën me donacione të mëdha të pajisjeve mjekësore, mbrojtëse dhe të higjienës, si dhe pajisje për testim, një mision i madh ekspertësh i Institutit Robert-Koch, një kontribut i madh prej më shumë se 5 milion EUR në rimëkëmbjen ekonomike të vendit si dhe donacione për anëtarët më të rrezikuar të shoqërisë.

Gjermania është gjithashtu pjesë e përpjekjeve të për të ndihmuar Kosovën në kapërcimin e pandemisë ku më shumë se 170 milion EUR janë ndarë për të mbështetur Kosovën.

“Ne falënderojmë OBSH dhe partnerët tanë kosovarë për bashkëpunimin shumë të mirë ”, tha ambasadori Rohde.

Dr. Isme Humolli, Ushtruese e Detyrës së Drejtorit të Zyrës së OBSH-së në tha se: “Solidariteti është thelbi i gjithçkaje që bën OBSH. Një nga rolet tona kryesore në këtë ka qenë të ndihmojmë vendet në përpjekjet e tyre për t’iu përgjigjur, duke vlerësuar kapacitetet dhe burimet ndërkombëtare, dhe ne jemi jashtëzakonisht mirënjohës që shohim shumë forma të solidaritetit në veprim. “, Thotë Dr. Isme Humolli. “Ky donacion u bë i mundur përmes një bashkëpunimi shumë të mirë midis Gjermanisë, Institucionit të Kosovës dhe OBSH-së”

Pajisjet mjekësore që u dhuruan përmbajnë:

– 5000 oksimetra të pulsit në majë të gishtit, të cilat matin ngopjen me oksigjen të gjakut

– 200 ventilator (Type Trilogy EVO 02, w / acc. Dhe Type PrismaVENT 50-c, w / acc.), Për të lëvizur ajrin që merr frymë brenda dhe jashtë mushkërive.

Jo vetëm që pajisjet mjekësore do të mbështesin trajtimin e pacientëve me Covid-19 në ; por gjithashtu do të forcojë kapacitetet për emergjencat e ardhshme shëndetësore në planin afatgjatë.

OBSH dhe Gjermania kanë shpërndarë furnizime me vlerë 3.65 milion në vendet në rajonin të Ballkanit Perëndimor. gjitha materialet plotësojnë standardet e cilësisë dhe sigurisë së OBSH-së për të mbajtur të sigurt punonjësit e kujdesit shëndetësor në vijën e parë dhe për të parandaluar përhapjen e .

OBSH-ja dhe Gjermania mbeten të përkushtuara për të mbështetur përpjekjet e qeverisë së Kosovës për të luftuar COVID-19.

Postime të ngjashme