Gjermania kufizon përdorimin e vaksinës AstraZeneca nën moshën 60 vjeçare


po pezullon përdorimin rutinë të vaksinës - Covid-19 për njerëzit e moshës nën 60 vjeç për shkak të rrezikut të mpiksjes së rrallë të gjakut, përcjell BBC.

Rregullatori gjerman i ilaçeve gjeti 31 raste të një lloji të mpiksjes së rrallë të gjakut midis gati 2.7 milion njerëzve, që kishin marrë vaksinën në Gjermani.

më herët pezulloi përdorimin e vaksinës në njerëz nën 55 vjeç.

AstraZeneca, tha se rregullatorët ndërkombëtarë kishin gjetur përfitimet e goditjes së saj më të mëdha se rreziqet.

Ai tha se po vazhdonte të analizonte bazën e të dhënave për të kuptuar “Nëse këto raste shumë të rralla të mpiksjes së gjakut të shoqëruara me trombocitopeni ndodhin më shpesh sesa pritej natyrshëm në një popullsi prej miliona njerëz”.

“Ne do të vazhdojmë të punojmë me autoritetet gjermane për të adresuar çdo pyetje që ata mund të kenë,” shtoi ai.

Si do ta dimë që vaksinat Covid janë të sigurta?

Rregullatorët e mjekësisë të dhe MB mbështetën të dy vaksinën pas pezullimeve të mëparshme paralajmëruese në këtë muaj.

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) dhe Agjencia Rregullatore e Barnave dhe Shëndetit e MB theksuan se përfitimet e vaksinës AstraZeneca vazhduan të tejkalojnë rrezikun e efekteve anësore.

Në Mbretërinë e Bashkuar, një zëdhënës i qeverisë tha: “ / AstraZeneca është e sigurt, efektive dhe tashmë ka shpëtuar mijëra jetë në këtë vend. Siç ka thënë rregullatori i pavarur i MB, kur njerëzit thirren përpara, ata duhet të marrin goditjen.

“Mbi 30 milion njerëz kanë marrë tashmë dozën e tyre të parë të një vaksine, dhe ne jemi në udhën e duhur për të ofruar punë për të gjithë mbi 50 vjeç deri në 15 Prill dhe të gjithë të rriturit deri në fund të korrikut.”

Produkti i AstraZeneca është një nga vaksinat më të përdorura të koronavirusit në Perëndim, dhe ka për qëllim të furnizohet në një bazë jo-fitimprurëse në botën në zhvillim.

Përhapja e -së e programit të saj të vaksinimit është ndjekur nga vonesat për shkak të problemeve të lindjes dhe prodhimit dhe është midis disa shteteve që tani kanë frikë nga një valë e tretë e infeksioneve.

martën, italian Mario Draghi dhe gruaja e tij, të cilat janë të dy 73 vjeç, morën dozat e tyre të para të AstraZeneca në shfaqjen e besimit në vaksinën.

Nëse u jepni një vaksinë miliona njerëzve sigurisht që do të shihni disa raste të njerëzve që sëmuren rëndë ose madje edhe vdesin pak më vonë. Kjo s’ do të thotë që vaksina ka shkaktuar problemin – mund të kishte ndodhur natyrshëm. Ajo që autoritetet duhet të përpunojnë është Nëse është shkak apo rastësi.  

Ata e bëjnë këtë duke monitoruar ngjarjet e padëshiruara pas vaksinimit dhe shikoni Nëse ato janë mbi ato që normalisht do të prisnit. Lloji i mpiksjes së gjakut që është parë është shumë i rrallë dhe kështu që është e vështirë të dihet saktësisht se sa raste normalisht do të prisni të shihni. Ne e dimë që është më e zakonshme tek gratë dhe marrja e pilulës rrit rrezikun e ndodhjes së saj.

s’ ka akoma asnjë provë për të provuar se vaksina AstraZeneca rrit shanset e këtyre mpiksjeve. Por, edhe Nëse po, gjëja tjetër që duhet të merrni parasysh është Nëse Covid paraqet më shumë një rrezik.

Rregullatorët në dhe Mbretërinë e Bashkuar janë të qartë – duke pasur parasysh provat aktuale – që përdorimi i vaksinës duhet të vazhdojë në të gjitha moshat.

Produkti i AstraZeneca është një nga vaksinat më të përdorura të koronavirusit në Perëndim, dhe ka për qëllim të furnizohet në një bazë jo-fitimprurëse në botën në zhvillim.

Përhapja e BE-së e programit të saj të vaksinimit është ndjekur nga vonesat për shkak të problemeve të lindjes dhe prodhimit dhe Gjermania është midis disa shteteve që tani kanë frikë nga një valë e tretë e infeksioneve.

martën, italian Mario Draghi dhe gruaja e tij, të cilat janë të dy 73 vjeç, morën dozat e tyre të para të AstraZeneca në shfaqjen e besimit në vaksinën.

Cila është politika e re e Gjermanisë?

Ministri i Shëndetësisë Jens Spahn dhe 16 ministrat e shëndetit shtetëror vendosën të pezullojnë përdorimin rutinë për nën-60 në një takim urgjent të Martën.

nën 60 vjeç akoma mund të marrin goditjen, por vetëm “sipas gjykimit të mjekëve dhe pas analizës individuale të rrezikut dhe shpjegimit të plotë”, sipas një dokumenti të parë nga agjensia e lajmeve dpa.

u mor me këshillën e komitetit gjerman të vaksinave (Stiko) i cili tha: “Pas disa konsultimeve, Stiko, me ndihmën e specialistëve të jashtëm, vendosi me shumicë të rekomandojë vaksinën AstraZeneca Covid-19 vetëm për personat e moshës 60 vjeç dhe më të vjetër në bazë të të dhënave të disponueshme për shfaqjen e efekteve anësore tromboembolike të rralla, por shumë të rënda. “

Këshillat shtesë në lidhje me goditjet përforcuese do të lëshohen në fund të Prillit për personat më të vegjël të cilët kishin marrë tashmë një dozë të parë të AstraZeneca, tha Stiko.

Kancelarja Angela Merkel tha se s’ duhet të ketë dyshime për sigurinë e çdo ilaçi që administrohet në Gjermani: “Ne duhet të jemi në gjendje t’u besojmë vaksinave … Kjo gjithashtu përfshin testimin vijues të vazhdueshëm të efektivitetit dhe sigurisë së tyre, dhe peshimin e përhershëm të rreziqeve dhe përfitimeve. Besimi lind nga dija se çdo dyshim llogaritet në çdo rast individual “.

66-vjeçarja shtoi se ishte e hapur për t’u vaksinuar me AstraZeneca kur i erdhi radha.

Përpara njoftimit, qytetet gjermane të Berlinit dhe Mynihut dhe rajoni i Brandenburgut, ndaluan përdorimin e vaksinës për njerëzit nën moshën 60 vjeç.

Gjermania ishte një nga shtetet evropiane që pezulloi shkurtimisht përdorimin e goditjes AstraZeneca në fillim të këtij muaji në pritje të një rishikimi të EMA për lidhjen e mundshme me mpiksjen e gjakut.

Kur EMA deklaroi vaksinën “të sigurt dhe efektive”, Gjermania dhe të tjerët rifilluan përdorimin e saj, por vazhduan.

Rregullatori gjerman i ilaçeve, Instituti Paul Ehrlich, ka gjetur 31 raste të trombozës së venës së sinusit cerebral (CSVT) midis njerëzve që morën AstraZeneca në Gjermani.

Pothuajse të gjitha raportohen në gra të moshës së re dhe të moshës së mesme.

tashmë e kufizon përdorimin e AstraZeneca për ata të moshës mbi 55 vjeç.

Të hënën, rekomandoi menjëherë pezullimin e përdorimit të AstraZeneca në njerëz të moshës nën 55 vjeç pas raporteve të mpiksjeve të rralla, por potencialisht fatale të gjakut në Evropë, raporton CBC.

s’ ka pasur raporte të mpiksjes së gjakut në lidhje me goditjen në Kanada, ku tani janë administruar 300,000 doza të goditjeve AstraZeneca.

Në Mbretërinë e Bashkuar, pesë raste të CSVT – njëra prej tyre fatale – janë regjistruar në mesin e 11 milion njerëzve që morën vaksinën.

Në një zhvillim tjetër, konfirmoi se ishte në bisedime me Rusinë për të blerë një milion doza të vaksinës së saj Sputnik V, e cila akoma s’ është aprovuar nga EMA.

Kancelari Sebastian Kurz është nën presion nga partitë e opozitës për dështimin e qeverisë së tij për të blerë pjesën e saj të plotë të vaksinave sipas skemës kolektive të blerjes së BE.

“s’ duhet të ketë gjeopolitike në lidhje me vaksinat,” tha Z. Kurz në një deklaratë të lëshuar nga zyra e tij. “E vetmja gjë që duhet të llogaritet është Nëse vaksina është efektive dhe e sigurt.”

Pavarësisht nga mungesa e miratimit të EMA, Sputnik tashmë po përdoret nga Hungaria, shtet tjetër i BE-së.

Presidenti rus diskutoi bashkëpunimin e mundshëm mbi vaksinat me zonjën Merkel dhe presidentin francez kur ata mbajtën një video të martën, tha zyra e z. Macron në një deklaratë. /FamiljaJonë/

Postime të ngjashme