© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Gjykata Kushtetuese

 

Gjykata Kushtetuese e Kosovës (Anglisht: Constitutional Court of Kosovo; serbokroatisht: Ustavni sud Kosova) është autoriteti më i lartë për interpretimin e Kushtetutës së Kosovës dhe shqyrtim gjyqësorligjeve lidhur me përputhjen e tyre me kushtetutën.

Selia e Gjykata Kushtetuese ndodhet në Prishtinë, kryeqytetin e Kosovës.

Gjykata Kushtetuese është themeluar menjëherë pas Shpalljes së Pavarësisë së Kosovës gjersa rastin e saj të parë e kishte në vitin 2009./GJK

 

Fjalët kyçe: Gjykata Kushtetuese , Pavarësia e Kosovës, Kosova, Ligjet, Ligji,

Shih edhe :

Kushtetuta

Prokuroria

Prokurori

Gjykata Kushtetuese, Kuptimi i fjalës

 

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.