Wed. Jun 29th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Simptomat e gurëve në veshka, megjithëse s’ rrezikojnë menjëherë jetën, shpesh prodhojnë dhimbje dhe shqetësime të forta te të sëmurët.

dhembjet shpesh mund të garantojë një vizitë në spital Po qe se s’ kalojnë natyrshëm. Megjithatë, ka hapa që njerëzit mund të ndërmarrin për t’i parandaluar ato të zhvillohen.

Si të parandaloni gurët në veshka

Gurët në veshka zakonisht prekin njerëzit e moshës midis 30 deri në 60 vjeç në njërën ose të dy veshkat. Ato zhvillohen si masa të kristalizuara të produkteve të mbetjeve të mbartura nga gjaku dhe mund të vendosen në uretër.

Guret ne veshka

Kur ndodhin, ato mund të shkaktojnë disa simptoma alarmante, si:

 • dhimbje në bark, ijë ose testikuj
 • Temperaturë e lartë (38°C +)
 • Djersitje e tepërt
 • Valë të forta të dhembjeve 
 • Të përziera ose të vjella
 • Gjak në urinë

Profesionistët shëndetësorë lidhin zhvillimin e gurëve në veshka me disa faktorë specifik.

image 11

Njerëzit shpesh do t’i zhvillojnë gurët në rrethanat e mëposhtme:

 • Mos pirja e lëngjeve mjaftueshëm
 • Marrja e disa ilaçeve
 • Probleme mjekësore që rrisin nivelet e disa substancave në urin

Mjekët rekomandojnë korrigjimin e zakoneve dietike për të parandaluar gurët në veshka.

Disa rekomandime përfshijnë:

 • Pirjen e më shumë lëngjeve
 • Shmangien e pijeve me gaz
rect 01 kidneystone
 • Pirjen e ujit me lëng limoni të freskët
 • Uljen e përmbajtjes së kripës dietike

Kushdo që dëshiron të bëjë ndryshime në dietën e tij dhe të shmangë gurët në veshka duhet të konsultohet më parë me mjekun e tij. 

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page