Mon. Feb 6th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
8393967C 5412 4C8B 992E E4DC2411D135

🔶️HIPOGLIKEMIA ose Rënia e sheqerit në gjak!

✅️ Hipoglikemia shpesh përcaktohet nga një përqendrim i glukozësplazmë nën 70 mg/dL (nën 3.8 mmol/l); megjithatë, shenjat dhe simptomat mund të mos shfaqen derisa përqendrimi i glukozës plazmatike të bjerë nën 55 mg/dL (nën 2.7 mmol/l).
✅️Simptomat mund të përfshijnë konfuzion, djersitje, rrahje të shpejta të zemrës, dridhje, ankth dhe shumë gjendje të tjera, shumë prej të cilave personi që ka sulmin nuk është as i vetëdijshëm për nivelet më të ulëta të glukozës.
✅️Nivele të tilla të ulëta të glukozës në gjak mund të ndodhin për një sërë arsyesh, si: gjatë ose pas stërvitjes, nëse janë të larta dozat e insulinës ose nëse nuk konsumohet mjaftueshëm ushqim.

Shkruan: Dr. Amir Rexhepi – Endokrinolog

☎️ ⁨+383 49 536 336⁩

You cannot copy content of this page