IKSHP tregon si nevojitet të sillemi gjatë festës së Kurban Bajramit


CoVid Distanca 695x310 1

[ad_1]

 

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës herët a vonë më parë ka shpërndarë disa këshilla për qytetarët se si nevojitet të sillemi gjatë festës së Kurban Bajramit.

IKSHPK ka udhëzuar qytetarët që në vend se të bëni një udhëtim, qëndroni të lidhur me miqtë dhe familjen me anë të thirrjeve në video grupore.

“Ju gjithashtu mund të bëni aktivitete tjera në internet, bëni turne në muze virtual ose vizita në internet nëpër parqe dhe atraksione”, thuhet në rekomandimet e institut.

Këshillat kryesore shëndetësore që IKSHPK-ja u rekomandon qytetarëve t’i zbatojnë gjatë Bajramit janë: lani duart, mbani distancën tuaj, mbuloni kollën tuaj dhe teshtimën me bërryl të lakuar ose faculetë.

“Me kusht që ndjeheni të sëmurë (kollë e thatë, ethe, gulçim) ju lutemi qëndroni në shtëpi sa më shumë që të jetë e mundur dhe vendosni një maskë Me kusht që nevojitet të dilni jashtë”, thuhet tutje në rekomandimet e IKSHPK-së.

1 334[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!