Mon. Dec 5th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Çka është Infeksioni?


Infeksioni është prekja e një qenieje, e një organi, e një plage, e një bime etj. nga mikrobe ose nga baktere që shkaktojnë sëmundje, prajë; sëmundja që vjen nga këto mikrobe a baktere; pjesa e trupit që është prekur nga kjo sëmundje. Infeksion i rëndë (i lehtë, i vjetër). Infeksion në dorë (në vesh, në mushkëri). Infeksionet te njerëzit (te kafshët, te bimët). Fole (çerdhe, vatër) infeksioni.

Infeksioni ndodh kur një mikroorganizëm hyn në trup dhe shkakton dëme. Një mikroorganizëm mund të jetë një virus, parazit, kërpudhë ose bakter.

 

Fjalët kyçe: Infeksioni , Organi , Plaga, Bimët, Bakteret, Trupi, Kafshët

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

You cannot copy content of this page

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x