Irlanda me shkallën më të lartë globale të infektimit me COVID-19

loading...


Kur Irlanda doli nga një bllokim i rreptë gjashtë-javor në dhjetor, ajo kishte një nga nivelet më të ulëta të rasteve me COVID-19 në Evropë. Që atëherë, situata është zhbllokuar në mënyrë dramatike.

Vendi regjistroi normën më të lartë të infeksionit në botë javën e kaluar, sipas Our World in Data, një botim shkencor në internet me bazë në Universitetin e Oksfordit. Në shtatë ditët përpara 10 janarit, Irlanda raportoi rreth 1,323 raste COVID-19 për një milion njerëz, treguan statistikat, më shumë se çdo vend tjetër gjatë së njëjtës periudhë.

Të premten, ajo regjistroi rritjen më të lartë ditore të infeksioneve që nga fillimi i pandemisë me 8,248 raste të reja, sipas një deklarate nga departamenti shëndetësor irlandez.

“Niveli shqetësues i sëmundjes është i pashembullt për sa i përket përvojës sonë të niveleve të COVID-19 në komunitet”, paralajmëroi Profesor Philip Nolan, një anëtar i Ekipit Kombëtar të Urgjencës së Shëndetit Publik të Irlandës.

specialistët mjekësorë të Irlandës, politikanët dhe anëtarët e publikut tani po debatojnë të gjithë se çfarë shkoi keq.

Sezona e virusit, prania e variantit më të transmetueshëm në Mbretërinë e Bashkuar dhe familjet që përzihen gjatë pushimeve, të gjitha kontribuuan në rritje, sipas një zëdhënësi nga zyra e Kryeministrit Micheál Martin.

Pika s’ është “e thjeshtë” dhe ka pasur një numër faktorësh që e kanë çuar atë, tha zëdhënësi për CNN të martën.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *