Ja 5 arsyet pse femrat nuk shijojnë seksin

Ja 5 arsyet pse femrat nuk shijojnë seksin
Shumë gra vuajnë dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale, gjë që mund ti bëjë që të mos shijojë seksin.
Shpesh është një temë e ndërlikuar dhe e vështirë për çiftet sepse ka shumë arsye që mund të shkaktojnë këtë çështje.
Revista FEMAIL intervistoi fizioterapisten e Sidneit, Heba Shaheed që tregoi pesë arsye kryesore pse gratë nuk gjejnë kënaqësi seksuale dhe çfarë mund të bëni për të ndihmuar.
1-Dhimbje për shkak të endometriozës ose inflamacionit. Ka shumë arsye pse gratë nuk e pëlqejnë seksin, ku një nga arsyet më të mëdha që është dhimbja gjatë marrëdhënies. Ne dëgjojmë shpesh për muskujt e dobët të legenit dhe problemet e kontrollit të fshikëzës, por në rastin e seksit të dhimbshëm, muskujt e legenit në dysheme bëhen shumë të ngushta.
Ky rast është për shumë gra që kanë endometrioza, pasi inflamacioni kronik, stresi dhe dhimbja mund t’i shkaktojnë që të tensionojnë muskujt e legenit. Përtej kësaj, prania e endometriozës prapa mitrës në një vend të njohur si ‘Qese e Dagllasit’ gjithashtu mund të shkaktojë dhimbje të thellë gjatë seksit.
2-Ndryshimet hormonale. Marrëdhëniet mund të jenë të dhimbshme edhe në rastet kur trupi po lufton me ndryshimet hormonale. Fizioterapistja tha se kjo mund të ndodhë zakonisht në periudhën e hershme pas lindjes ose në epidemi deri në përfundim ose gjatë menopauzës. Në këto raste, disa pika të estrogjenit, të cilat mund të shkaktojnë që muret e vaginës të bëhen më të holla dhe më të thata, duke bërë që femrat të kenë më shumë siklet gjatë seksit.
3-Lindja traumatike. Megjithëse shumica e nënave të reja këshillohen që të presin të paktën gjashtë javë para se të bëjnë seks, shumë prej tyre mund të mos kenë marrëdhënie seksuale me muaj.
Nëse një nënë e re ka pasur një lindje traumatike, veçanërisht nëse ajo ka përjetuar grisje perineale ose grisje vaginale, prania e indit mund të shkaktojë më shumë dhimbje.
4-Prolapsi i organeve të legenit. Gratë mund të përjetojnë dhimbje në marrëdhënie seksuale nëse kanë një prolapsi të organeve të legenit. Nëse mitra dhe cervika shtrihen, atëherë akti i seksit penetrues mund të jetë i ndjeshëm dhe i dhimbshëm.
5-Mungesa e stimulimit seksual. Mungesa e stimulimit seksual mund të rezultojë në seks të dhimbshëm. Sistemi i zgjimit femëror kërkon rreth 45 minuta për të arritur zgjim të plotë. Pas këtij momenti muskujt e legenit zbuten, mitra dhe zverku kanë lëvizur lart, ka librifikimi rritet në hyrje të vaginës dhe më lart pranë qafës së mitrës e sjell zgjerimin e saj.
(Visited 9 times, 1 visits today)
loading...