Ja çka po bëjnë Mjekët francezë ndaj qeverisë së Francës

Mjekët francezë japin dorëheqje

Protestat kundër politikave të qeverisë së Francës
dhe formimi i lëvizjes protestuese “Jelek Verdhët”, si dhe grevat kundër
reformave të sistemit të pensionimit, kanë përfshirë edhe mjekët e
këtij vendi.


loading...
Radio
RTL njoftoi se mjekët francezë duke protestuar kundër kushteve të
vështira të punës dhe mungesës së forcës njerëzore nga njëra anë dhe
mungesës së pajisjeve në spitalet shtetërore të këtij vendi nga ana e
tjerë, kanë deklaruar se dëshirojnë të japin dorëheqja nga puna e tyre.


Kjo
është hera e dytë që përgjatë më pak se dy muajve të kaluara, mjekët e
spitaleve shtetërore në koordinim me protestat dhe grevat kundër
reformave në sistemin e pensionimit në këtë vend, por protestojnë për
shkak të mos realizimit të kërkesave të tyre.


Ky
lajm publikohet në kohën kur me tërheqjen e qeverisë së Francës nga
disa programe të saj ku përfshihet edhe heqjen e moshës kryesore për
pensionim nga 62 në 64 vjeç në reformat e rrogës së pensionistëve,
Edvard Filip, kryeministri i Francës, ka kërkuar nga protestuesit që t’i
japin fund këtyre grevave.


Sindikatat e punëtorëve dy ditë më parë ka njoftuar për rifillimin e grevave që nga dita e enjte më 16 janar.


Vlen
të theksohet se spitalet shtetërore të Francës që nga viti 2005 e deri
më tani janë detyruar të reduktojnë 9 miliardë euro nga shpenzimet e
tyre.
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *