Ja deri kur shtyhet pezullimi i Ligjit për zyrtarët publikë

Gjykata Kushtetuese ka bërë me dije se ka marrë vendim për pezullimin deri më 28 prill të Ligjit nr. 06/L-114 për Zyrtarët Publikë.

Njoftimi i plotë i Gjykatës Kushtetuese:
Vendim për vazhdimin e masës së përkohshme 
Lënda: KO 203/19
Parashtrues: Avokati i Popullit
Objekt i çështjes së kërkesës ishte vlerësimi i kushtetutshmërisë së neneve 2 (paragrafi 3), 5 (paragrafi 1, nënparagrafi 1. 2, dhe paragrafi 2), 10 (paragrafët 1 dhe 2), 11, 14 (paragrafi 5), 15 (paragrafët 4 dhe 6), 17 (paragrafi 7), 31 (paragrafi 3), 32 (paragrafi 5), 33 (paragrafi 5), 34 (paragrafi 16), 35 (paragrafi 6), 37 (paragrafi 5), 38 (paragrafi 7), 39 (paragrafi 11), 40 (paragrafi 12), 41 (paragrafi 6), 42 (paragrafët 10 dhe 11), 43 (paragrafi 13), 44 (paragrafi 4), 48 (paragrafi 9), 49 (paragrafi 6), 52 (paragrafi 7), 54 (paragrafi 6), 67 (paragrafi 11), 68 (paragrafi 8), 70 (paragrafi 8), 71 (paragrafi 8), 75, 80 (paragrafi 4), 83 (paragrafi 18) dhe nenit 85 të Ligjit nr. 06/L-114 për Zyrtarët Publik, të shpallur në Gazetën Zyrtare të Republikës së Kosovës, më 11 mars 2019, dhe që hyri në fuqi gjashtë (6) muaj pas publikimit në Gazetën Zyrtare. Parashtruesi i kërkesës pretendonte se nenet e kontestuara nuk janë në pajtueshmëri me paragrafin 2 të nenit 132 [Roli dhe kompetencat e Avokatit të Popullit] të Kushtetutës së Republikës së Kosovës.
Në kërkesën e tij, parashtruesi gjithashtu kërkoi që Gjykata Kushtetuese të vendosë masë të përkohshme për pezullimin e menjëhershëm të dispozitave të kontestuara, të cilën kërkesë Gjykata e miratoi pas shqyrtimit të parë, më 19 nëntor 2019. 
Kërkesa bazohej në paragrafin 2, nënparagrafin 1, të nenit 113 [Juridiksioni dhe palët e autorizuara] dhe në paragrafin 2, të nenit 116 [Efekti juridik i vendimeve] të Kushtetutës, në nenet 22, 27, 29 dhe 30 të Ligjit nr. 03/L-121 për Gjykatën Kushtetuese, si dhe në rregullat 32, 56 dhe 57 të Rregullores së punës së Gjykatës Kushtetuese.
Gjykata, pa paragjykim ndaj pranueshmërisë ose meritave të kërkesës, në pajtim me nenin 116.2 të Kushtetutës, me nenin 27 të Ligjit për Gjykatën Kushtetuese dhe me rregullin 57 të Rregullores së punës:
I. TA VAZHDOJË masën e përkohshme të vendosur me Vendimin për masë të përkohshme në rastin KO 203/19, të datës të 19 nëntor 2019, deri më 28 prill 2020; 
II. TA VAZHDOJË PEZULLIMIN e zbatimit në tërësi të Ligjit nr. 06/L-114 për Zyrtarët Publikë në kohëzgjatje të përcaktuar në pikën I.

Related posts:

OBSH i bën thirrje Shqipërisë dhe gjithë botës të rrisin numrin e infermierëve në dekadën në vijim
Ministri i Shëndetësisë Uran Ismaili po u bën presion të vazhdueshëm Grevistëve
Possible treatment strategies for COVID-19
Çfarë ndryshimesh në gji duhet të tërheqin vemendjen?
Punëdhënësi mund të dënohet deri në 35.000 euro për shkelje ndaj punëtorit
Kirurgët vazhdojnë t'a braktisin QKUK-në - kësaj here dy përnjëherë
Doktor Enver Hoxha ekspozon fakte të krimit serb në Kosovë
RUBIKON: Kadri Veseli, kryetar i PDK-së - 08.04.2020 - Klan Kosova
Austria e ka nën kontroll koronavirusin
Rastet e posaçme të falsifikimit të dokumenteve
Zinku është shërues i plagëve
A i kanë fajet mjekët që nuk po bëhet koalicioni VV-LDK?
Tejrritje e kërkesave së mjekëve dhe infermiereve për të ikur nga Kosova
E pranon edhe Trump: New York një katastrofë, hotele e stadiume do kthehen në spitale
Portali “Infermierët për Shqipërinë” manipulon listën e fituesve
Turistët kinezë mbërrijnë në Kroaci
Pata kënaqësinë të bisedoja me ambasadorët e Kosovës në Gjermani, Zvicër, Austri dhe Francë, të cilë...
Reputacioni dhe karakteri
Infermierët, akuza mbi portalin e punësimit: S’ka transparencë!
Dr.Istref Plakolli: Sindroma Brugada apo Vdekja e papritur
Ismaili: Profesionistë shëndetësorë duhet t’i marrin pagat ma rritje
Mjekët kosovarë trajtohen më dinjitetshëm në Gjermani sesa në Kosovë
Dr.Blerim Myftiu: Epilepsia dhe agjërimi
Greetings from Innsbruck, AUSTRIA Ready for a cesarean section. 💪🏻
Mundësimi i arratisjes së personave të privuar nga liria
Gjinekologu shqiptar që bëri mrekulli me çiftin nga Kumanova!
Pse nuk duhet të specializoni në QKUK - Prishtinë?
Asgjë nuk ndodh rastësisht!
Bashkohen një avokat dhe një mjek dhe … prodhojnë çokollatën për diabetikët
Maji, muaj i normalitetit të jetës në Austri
Nëse transfuzioni është i nevojshëm për individin me grupin e gjakut B dhënësit e gjakut mund të ke...
Mjeku Florant Bushe, Personazhi i Vitit 2019 në Gjirokastër
Policia britanike i bëri surprizë të veçantë djalit shqiptar 4 vjeçar për ditëlindje
Moslajmërimi i përgatitjes së veprave penale
Çfarë kuptojmë me aktivitet fizik të moderuar dhe vigoroz?
Mungesë e madhe e stafit shëndetësor në Mjekësinë Familjare
How long does it stay in your system?
Kardiokirurgët akuza të rënda ndaj shefit Adem Grbolar: Përçarje dhe manipulim me lista operatore
Basri Shkodra, me biznes të suksesshëm në një konkurrencë të fortë në Zvicër
Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Hykmete Bajrami, ka pritur sot në takim...
20 raste të reja me coronavirus
Samoa shpall gjendje emergjente për shkak të përhapjes së fruthit
Lumiri – mjekëve për grevën: Mu atëherë kur u duhet destabilitet, ju përdorin si mjet
Mjeku virtual i lansuar nga “Microsoft Healthcare” u zhvillua në Izrael
Demenca frontotemporale
Disa këshilla të thjeshta por të domosdoshme rreth bebeve
Alkooli dhe pasojat e tij tek të rinjtë
Mos e stresoni një grua shtatzënë, 5 gjërat e dëmshme që mund t’i ndodhin bebes
Të nderuar miq, Ju ftoj të më ndiqni, sonte nga ora 20:45, në emisionin “Debat Plus”, në RTV Dukagji...
Rëndohet situata në Kosovë, ndërrojnë jetë në pak orë dy pacientë me koronavirus
Mos e ngrini një person që i bie të fikët
Ja sa operacione u kryen për 24 orë në QKUK
Raka: Po futemi në dy javët vendimtare për jetët e më të dashurve tanë
Me keqardhje të madhe mësova lajmin e ndarjes nga jeta të aktores sonë të mirënjohur Leze Qena. Tras...
Ramadani: Tutuni nga koronavirusi pasi të sëmuren mjekët
“Tageszeitung” e Berlinit lavdëron ministrin Arben Vitia: transparent, i hapur, gjithëpërfshirës
Zvicër: 1 në 10 pacientë, të dëmtuar nga trajtimi mjekësor
Mjekët shërbëtorë të pacientëve, jo të oligarkëve!
Këto janë shenjat që tregojnë se vuani nga depresioni
https://www.medpagetoday.com/infectiousdisease/covid19/85865
Mesazhi i ministres Hykmete Bajrami për fillimin e mësimit në distancë. Për më shumë, ju lutemi ndiq...
Gabimi që ka bërë Gjykata Kushtetuese në raport me Ligjin e pagave
Si quhet organi te peshqit i cili kushtëzon mbajtjen e trupit në thellësira të ndryshme?
Syla:Politikanët kosovarë qëllimisht po i largojnë mjekët nga Kosova
Gonzales: Po përjetojmë një nga sfidat më të mëdha. Faleminderit atyre që po kontribuojnë në këtë lu...
Kirurgu shqiptar, storie suksesi në Gjermani
Kishte paralajmëruar të bëhej kujdes, mjeku nga Kina infektohet edhe vetë me koronavirus
Dr.Leard Berdica: Këshilla për familjarët e pacientëve dhe për Kirurgët
Kreu i Sindikatës së mjekëve në Kosovë: Ministria e Financave po na bën presion për reduktimin e lis...
Në Gjermani Kisha bëhet "xhami" për myslimanët që s'kanë ku të falen
Dr.Besnik Bicaj: Kanceri i zorrëve dhe trajtimi në Kosovë
Në Itali, mbi 2.000 punonjës mjekësorë me koronavirus
Të mbrojmë mamitë, se ato sigurojnë që gratë dhe foshnjat të jenë të shëndetshme në mes të pandemisë...
Çka është Kolesteroli?
Ja si na i spiunojnë telefonat ?
Si qëndrojnë shifrat e të prekurve me coronavirus në Kosovë dhë rajon
10 ushqimet që pastrojnë trupin nga helmet
Akademiku me 400 punime, kumtesa dhe ligjërime shkencore në të gjitha revistat me renome botërore
Vendimi i qeverisë: Dyfish bonus për mjekët që pranojnë të punojnë në rrethe
NJOFTIM eMësimi – Orari Javor i Transmetimit në RTK 4 për klasat 1-9 Menjëherë pas ndërprerjes së ...
Koronavirus: Rreth 14 mijë persona të shëruar në Austri, në tretman edhe 1.262
7 mënyrat se si funksionon Ligji i Karmës
Historia e Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza” në Tiranë - QSUT
Afër 400 mijë kosovarë rrezikojnë të mbesin pa të ardhura, shkaktar moskrijimi i institucioneve
Albin Kurti, nuk guxon me qenë as i dyshimtë, se lëre më 'fajtor' Rozeta Hajdari, mos ple...
QKMF e Rahovecit përfiton dy EKG nga kontigjenti Italian i KFOR-it
Uran Ismaili: Shpresoj që Gjykata Kushtetuese do të marrë vendim shpejt dhe në favor të mjekëve
Vezikorektal
IKSHPK: Rekomandime për Ethet Hemorragjike Krime Kongo
Cila fazë e mitozës është paraqitur në figurë?
Ja cilat janë shkaqet e menstruacioneve jo normale
Mjekët e profesorët nuk mund ta fshehin pasurinë, detyrohen ta deklarojnë
Çfarë duhet të mësojmë nga vendet më të përparuara në përballimin e epidemisë nga COVID-19?
Mbi 600 mjekë janë të papunë në Kosovë – kjo po i detyron ata të ikin në BE
Gazeta Metro nxit urrejtje ndaj mjekëve duke plasuar lajm të rremë
Using copper to boost immunotherapy
7 eye exercises
Mbi 150 studentë të infermierisë përfitojnë kontrata pune në Gjermani
Spital të ri për kirurgjinë, mjeku: Kemi punuar me automatik te koka
Dr.Hajdin Ymeri: të ndalohet vijimi i shkollimit në të gjitha nivelet, qysh nesër

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Koronavirusi arrin në Maqedoni, konfirmohet rasti i parë

Wed Feb 26 , 2020
Në Klinikën “Nënë Tereza” në Shkup mjekët kanë konstatuar rastin e parë të koronavirusit në Maqedoni, raporton A1on.mk. Lajmin pritet së shpejti t’a bëjë të ditur edhe ministri i shëndetësisë, Venko Filipçe në ora 16 e 30 minuta. Sipas informacioneve të para, bëhet fjalë për një person që ka ardhur […]
Maqedonia