Ja dy enzimat që rrisin shpresën për frenimin e kancerit të pankreasit

Kanceri,Kanceri i pankreasit,Pankreasi, Kirurgjia abdominale, Kanceri dhe enzimat
Shkencëtarët kanë zbuluar se raporti i dy enzimeve mund të parashikojë shanset e mbijetesës ndaj kancerit të pankreasit. 
Nivelet e larta të enzimës PHLPP1 dhe nivelet e ulëta të enzimës PKC në tumoret e pankreasit ishin të lidhura me një prognozë të dobët.
Ekipi, nga Universiteti i Kalifornisë, Shkolla e Mjekësisë në San Diego, thotë se gjetjet mund të çojnë në përdorimin e niveleve të enzimeve për të parashikuar prognozën e kancerit të pankreasit.
Ata shpresojnë se kjo mund të çojë në zhvillimin e barnave që nxisin aktivitetin e enzimës që frenon tumoret dhe siguron një trajtim potencial për personat që vuajnë nga sëmundja. Kanceri pankreatik shkaktohet nga rritja jonormale dhe e pakontrolluar e qelizave në pankreas, një gjëndër e madhe në sistemin e tretjes.
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *