Ja në cilin vend u hap Spitali më i madh në EvropëNë Ankara uhap Spitali më i madh në Evropë.
Spitalin në mënyrë solemne e hapi presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan.
Pas qyteteve turke Yozgat, Mersin, Isparta, Adana Kayseri, Elazig, Eskisehir dhe Manisa, Ankaraja është qyteti i nëntë që bëhet me spital të ri raporton Gazeta Shëndeti.
Në kuadër të spitalit ndodhet dhe kampusi mjekësor ndërsa ky spital mund të pranojë deri në 30 mijë pacientë në ditë.
Edhe pse ceremonia solemne e hapjes u zhvillua me 14 mars, spitali në Ankara ka filluar të pranojë pacientë që nga 7 shkurti i këtij viti. Fillimisht me punë nisën reparti i kirurgjisë kardiovaskulare, spitali i përgjithshëm, neurologjia, otropedia dhe onkologjia.

Kapaciteti i spitalit është me rreth 3.800 shtretër./Gazeta Shëndeti
Shih edhe:  Engineering diseased human skin in vitro -- ScienceDaily

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *