Ja në sa milion ka arritur popullsia e Turqisë

 

loading...

Sipas të dhënave që ka publikuar Instituti i Statistikave të Turqisë
(TUIK-TurkStat) popullsia e përgjithshme e Turqisë në vitin 2019 ka
qenë 83 milion 154 mijë 997 banorë.

Popullsia e Turqisë në vitin 2019 u
rrit me 1 milion e 151 mijë e 115 banorë krahasuar me vitin 2018 dhe
arriti në 83 milionë e 154 mijë e 997 banorë.
Instituti
i Statistikave të Turqisë (TUIK-TurkStat) shpalli rezultatet e
“Sistemit të regjistrimit të popullsisë bazuar në adresën e banimit” për
vitin 2019.
Sipas rezultateve në
fjalë popullsia e Turqisë, e cila në vitin 2018 kishte arritur në 82
milionë e 3 mijë e 882 banorë vitin e kaluar [2019], u rrit me 1 milion e
151 mijë e 115 persona dhe arriti në 83 milionë e 154 mijë e 997
banorë.
Rrti i meshkujve është
50,2% (ose 41 milionë e 721 mijë e 136), ndërsa rrti i femrave është
49,8% (ose 41 milionë e 433 mijë e 861).
Ndërkaq
rrti i popullsisë urbane nga 92,3% (i popullsisë së përgjithshme) që ka
qenë në vitin 2018, në vitin 2019 është rritur në 92,8%. Kurse rrti i
popullsisë rurale (qyteza dhe fshatra) është 7,2%.

 

 

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *