Ja sa dënohet keqpërdorimi seksual i personave nën moshën gjashtëmbëdhjetë (16) vjet

Ja sa dënohet keqpërdorimi seksual i personave nën moshën gjashtëmbëdhjetë (16) vjetNeni 235

Keqpërdorimi seksual i personave nën moshën gjashtëmbëdhjetë (16) vjet
1. Kushdo që kryen veprat penale në vijim ndaj personit nën moshën gjashtëmbëdhjetë (16) vjet, dënohet siç përcaktohet në vijim:
1.1. kryesi i cili kryen veprën penale të dhunimit nga neni 230 i këtij Kodi ndaj personit nën moshën gjashtëmbëdhjetë (16) vjet, dënohet me burgim prej pesë (5) deri në (20) njëzet vjet.
1.2. kryesi i cili kryen veprën penale të përdorimit të shërbimeve seksuale të viktimës së trafikimit nga neni 231 i këtij Kodi ndaj personit nën moshën gjashtëmbëdhjetë (16) vjet, dënohet me burgim prej pesë (5) deri në njëzet (20) vjet.
1.3. kryesi i cili kryen veprën penale të sulmit seksual nga neni 232 i këtij Kodi ndaj personit nën moshën gjashtëmbëdhjetë (16) vjet, dënohet me burgim prej pesë (5) deri në (10) dhjetë vjet.
1.4.kryesi i cili kryen veprën penale të degradimit të integritetit seksual nga neni 233 i këtij Kodi ndaj personit nën moshën gjashtëmbëdhjetë (16) vjet, dënohet me burgim prej një (1) deri në pesë (5) vjet.
2. Kushdo që kryen veprat penale në vijim ndaj personit nën moshën katërmbëdhjetë (14) vjet, dënohet siç përcaktohet në vijim:
2.1. kryesi i cili kryen veprën penale të dhunimit nga neni 230 i këtij Kodi ndaj personit nën moshën katërmbëdhjetë (14) vjet, dënohet me jo më pak se dhjetë (10) vjet burgim.
2.2. kryesi i cili kryen veprën penale të përdorimit të shërbimeve seksuale të viktimës së trafikimit nga neni 231 i këtij Kodi ndaj personit nën moshën katërmbëdhjetë (14) vjet, dënohet me jo më pak se dhjetë (10) vjet burgim.
2.3. kryesi i cili kryen veprën penale të sulmit seksual nga neni 232 i këtij Kodi ndaj personit nën moshën katërmbëdhjetë (14) vjet, dënohet me burgim prej dhjetë (10) deri në (20) njëzet vjet.
2.4.kryesi i cili kryen veprën penale të degradimit të integritetit seksual nga neni 233 i këtij Kodi ndaj personit nën moshën katërmbëdhjetë (14) vjet, dënohet me burgim prej dy (2) deri në dhjetë (10) vjet.
3. Kur vepra nga paragrafi 1. i këtij neni është kryer me marrëveshjen e dy personave të cilët kanë arritur moshën katërmbëdhjetë (14) vjet dhe ku dallimi në moshën e tyre nuk tejkalon dy (2) vjet, akti i tillë nuk përbën vepër penale.
4. Kur vepra penale nga paragrafi 1., 2. ose 3. i këtij neni kryhet në një apo më shumë nga rrethanat në vijim, kryesi dënohet me jo më pak se pesëmbëdhjetë (15) vjet burgim:
4.1.veprës i ka paraprirë, ajo është shoqëruar ose përcjellur nga tortura apo trajtimi çnjerëzor;
4.2.kryesi përdor forcë;
4.3. kryesi shkakton lëndime të rënda trupore ose çrregullim të rëndë për shëndetin mendor apo fizik të personit ose viktima tenton të bëjë vetëvrasje pas veprës penale;
4.4.kryesi përdor ose kanos se do të përdor armë apo mjet të rrezikshëm;
4.5.kryesi me dashje shkakton dehjen e personit me anë të alkoolit, drogës apo substancave tjera;
4.6.vepra është kryer bashkërisht nga më shumë se një person;
4.7.kryesi e di se personi është posaçërisht i ndjeshëm për shkak të moshës apo shtatzënisë;
4.8. kryesi është prindi, prindi adoptues, prindi birësues, njerku apo njerka, gjyshi ose gjyshja, daja apo axha, tezja apo halla, vëllai ose motra e personit dhe personi i tillë është midis moshës gjashtëmbëdhjetë (16) dhe tetëmbëdhjetë (18) vjet;
4.9. kryesi është mësimdhënës, udhëheqës fetar, profesionist i kujdesit shëndetësor, person të cilit i është besuar rritja apo kujdesi për personin e tillë ose që në ndonjë mënyrë tjetër ka autoritet ndaj personit.

5. Kur vepra penale nga paragrafi 1. ose 2. i këtij neni rezulton me vdekjen e viktimës, kryesi dënohet me jo më pak se njëzet (20) vjet burgim ose me burgim të përjetshëm.

Related posts:

Ja deklarata bombastike e Profesorit Afrim Blyta
The Best Ways To Deal With Hair Loss This Winter
Fëmija e pyeti prindin e vet: Çfarë do të thotë burrë?
Edhe Rumanisë po i ikin mjekët
A po institucionalizohet që vdekja e pacientit kosovar të bëhet në Sptalet e Rajonit në duart e mjek...
A ka Qeveria në detyrë përgjigje, si do t’i mbjellin arat e tyre bujqit, kur ata nuk guxojne te dali...
Këto janë shenjat që tregojnë se vuani nga depresioni
Alarmante: 2 mjekë Emergjentë dhe një Kirurg braktisin Spitalin Rajonal të Mitrovicës
Mjeku Shqiptar Bekim Tateshi e shpëton vogëlushen nga Prishtina
Avokati i popullit me deklaratë dalldisëse: Ligji i pagave duhet të pezullohet
Si të luftohet tensioni i lartë i gjakut?
Të dështuarit që fajësuan SHBA-të për pazotësinë e tyre, sot duhet t’u kërkojnë falje të gjithë qyte...
QKUK: Rritet numri i Rezonancave Magnetike dhe i shërbimeve radiologjike
https://bbc.in/2V5ifYM
Studimi/ Njerëzit që jetojnë në fshatra janë 8 herë më të lumtur se ata që jetojnë në qytet – Gazeta...
Inf.Enlirat Duraku: Për ata që thonë :” Paguheni për këtë punë” !
Haraqija: Isa Mustafa duhet të dërgohet te një mjek, po e duron shumë Kurtin
Në fshatin Pastasel të Rahovecit, 21 vjet më parë, u vranë dhe u masakruan 106 civilë të pafajshëm t...
Çfarë është vetkontrolli i gjirit?
Përsëri specializantët ankohen se nuk janë paguar
Ja sa dënoheni nëse falsifikoni dokumentin zyrtar
Neurokirurgu Dr.Haxhi Avdyli fajëson Hashim Thaçin për pezullimin e ligjit për paga
Ortopedi i cili ka trajtuar një rast të veçant kirurgjik
Ja sa dënohet kanosja me fjalë, vepra apo gjeste!
Përgjimi: "vëzhgimi" nga larg
Ja sa do të jenë pagat e mjekëve dhe infermierëve në Zvicër gjatë koronavirusit
Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Romëve. Bota sot kremton historinë, kulturën dhe identitetin rom. ...
Tërë ditën e duron dhimbjen ndërsa ora 2 pas mesnate kërkon ndihmë mjekësore te Mjeku
NJOFTIM Për shkak të situatës së krijuar si rezultat i pandemisë COVID – 19, Ministria e Arsimit, Sh...
Miq, Ju ftoj të më ndiqni sonte, nga ora 20:45, në emisionin “Pressing” në T7. Aty do të flasë për z...
Skandaloze: Rreth 40 mjekë të përgjithshëm të papunë në Komunën e Gjilanit
Australia ua ndalon hyrjen të huajve që kanë qenë në Kinë
Venografi
Raport 24 orësh nga Klinika Infektive Në Klinikën Infektive, sot me 01/04/2020, gjenden të spitalizu...
Liria e organizimit sindikal - Ligji i Punës
Zhurma në klubet e natës mund të shkaktojë humbjen e dëgjimit
Vestibul
Dr.Arbër Morina: Kirurgët nuk janë në grevë
Kina gënjeu për COVID-19, publikohet dokumenti sekret me shkeljet e bëra
Si duket e ku gjendet shkronja 'C' në gjuhën shqipe, çka janë gjysma dhe çereku në matemat...
Shkencëtarët australianë nisin provat për dy vaksina të mundshme
Doktoresha kosovare e tregon ilaçin kundër Koronavirusit
Për çdo udhëzim pa kriter për Qendrën Emergjente të QKUK-së do të merren masa ndaj mjekëve
Ministri Dr.Arben Vitia konfirmon rastin e dyshimt me Koronavirus
Skriptoret që gjenden afër fakultetit të Mjekësisë po e shkatërrojnë Mjekësinë
Dr.Çlirim Berisha: fokusohuni në luftimin e pandemisë e jo në luftimin e vendimeve të njëri-tjetrit
Përhapet virusi “Influenca A”, infektologët kërkojnë kujdesë
Dr.Sotiraq Lako: Të gjithë viruset e çuditshëm fillojnë në Kinë!
Rama flet për përshkallëzimin e masave: Dy javët e para të prillit do mund të na thonë se sa mirë ka...
Gazeta Express dhe Gazeta Shneta sërish plasojnë fake news kundër mjekëve shqiptarë
Dhuna ndaj mjekëve dhe infermierëve është e papranueshme dhe e patolerueshme
Epike: 123 kontrolla mjekësore nga vetëm një doktor dhe dy infermierë brenda një orari të zakonshëm
Ja çfarë metode e re e operacioneve po aplikohet në Kirurgjinë Torakale!
Paralajmërohen fluturime të reja drejt Vienës për riatdhesimin e shqiptarëve
Gabimi që ka bërë Gjykata Kushtetuese në raport me Ligjin e pagave
Mjeku shqiptar nga Kosova, shpëton nga vdekja fëmijën katërvjeçar gjerman
Çka është Dialogu Social?
Kirurgu shqiptar zbulon instrumentin e veçantë i cili do të përdoret në tërë botën
Coronavirusi mbërrin në Itali/ 6 të infektuar, izolohen 250 të tjerë
King Chulalingkorn Memorial Hospital Bangkok THAILAND
Ja pse duhet të flini menjëherë pas punës!
Enologji / Këshillat e specialistëve për degustim në shtëpi |Revista Monitor
Dr.Istref Plakolli: Ligji për paga ishte karrem i PAN-it për të vjedhur votën e shërbyesit publik
Vipera
Gazeta Metro nxit urrejtje ndaj mjekëve duke plasuar lajm të rremë
Sot kujtojmë me pietet dëshmorët e Brigadës 138 “Agim Ramadani”, të rënë në një nga betejat më të l...
Asgjë nuk ndodh rastësisht!
Studimi ngre alarmin: Tatuazhet mund të shkaktojnë kancer
Parandalimi dhe zbulimi i hershëm i kancerit të gjirit
Ja kush ishte i pari që pohoi se lia e ujit bie vetëm një herë dhe nuk përsëritet!
Mjeku austriak largohet nga salla në gjysmë të operacionit, pacienti vdiq
Varshmëria nga droga, bixhozi dhe rrjetet sociale.
Giving TB vaccine intravenously boosts efficacy
Dr. Lul Raka i reagon Memli Krasniqit dhe Imer Mushkolajt: Faleminderit! E zbuluat ujin e ngrohtë
21 vjet më përparë nisi njëra nga betejat më të lavdishme të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, beteja ...
A e dini se mënyra që i jep fund by-passit në zemër është zhvilluar nga një shkencëtar turk?
Zvicër: 1 në 10 pacientë, të dëmtuar nga trajtimi mjekësor
Ftohen të lindurit në vitin 2002 nga Prizreni që të vaksinohen sipas kalendarit të obliguar
Ilaçi i famshëm OKI: Ja çka mund t’i bëj trupit tuaj
What Are 10 Types Of Patients From A Doctor’s Point Of View?
150 shtetas kosovarë u riatdhesuan nga Cyrihu në Prishtinë
Skandaloze: Me 3 diploma universitare shtetërore por i papunësuar
Studimi në Gjermani: Infermierët e ardhur nga jashtë nuk janë të kënaqur
Ja sa dënohet falsifikimi i dokumentit zyrtar
Kosovarët ia mësyjnë psikiatrisë
Presidenti austriak thyen rregullat: Pas orarit të mbylljes, vazhdon “muhabetin” në restorantin e sh...
Mos e ngrini një person që i bie të fikët
Sqarime rreth Aprobacionit në Gjermani
Prezantimi i rremë si person zyrtar
Skandaloze: Pacienti nga Suhereka udhëzohet direkt për Prishtinë pa u dërguar fare në Spitalin e Pri...
Arbenita nga Prishtina, me tumor në gjuhë, fyt dhe nofull, ka nevojë për ndihmën tuaj
Infektohet me Covid-19 djali i presidentit të Serbisë Aleksandër Vuçiç
Sulmohet mjeku Mejdi Zeqiri nga disa romë në Bujanoc
Kosovari si polic i rremë, ia merr plakës zvicerane 15.000 franga “për t`ia ruajtur”
Ramadani: Tutuni nga koronavirusi pasi të sëmuren mjekët
FAKTE TË SHPEJTA PËR DIABETIN TIP-2
Seksologu kosovar flet për vdekjet e të moshuarve në motele
Jep dorëheqjen shkencëtari kryesor i BE,-së: I zhgënjyer si po menaxhohet kriza e koronavirusit
Dr.Përparim Ramusa: Albin Kurti i ka dy mundësi
Gjykata Kushtetuese

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Infermierët nga Shqipëria e Kosova favoritë për punësimin në Gjermani

Thu Apr 4 , 2019
Gjendje shqetësuese në përkujdesjen e personave të moshuar në Gjermani. Sipas të dhënave të Qeverisë federale gjermane, në vend mungojnë 25 mijë infermierë për përkujdesje ndaj të moshuarve. Për ta zbutur këtë gjendje, Gjermania ka ndërmend ta angazhojë fuqi punëtore jashtë vendit. Ministri gjerman i Shëndetësisë, Jens Spahn ka thënë […]