© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pse duhet të bëni kontrolle të rregullta te mjeku?

Mosha mesatare e mjekëve familjarë ka arritur në 57 vjeç, derisa mjekëve specialistë, në rreth 53 vjeç.

Këto të dhëna i ka paraqitur Federata Sindikale e Shëndetësisë.

Kryetari i Federatës Sindikale të Shëndetësisë, Blerim Syla, tashmë ka bërë të ditur se duke e parë trendin e pensionimit, por edhe duke u bazuar në moshën mesatare të mjekëve, Kosova në pesë deri në dhjetë vjetët e ardhshme, do ta përjetojë një krizë ‘të paparë’ profesionale.

Ndërkohë pensionimi i mjekëve, krahas dukurisë së ikjes së shtuar të mjekëve nga brezi i ri, ka bërë që të ndihet mungesa e stafit shëndetësor.

Kjo për shkak se siç thotë ai mosha mesatare e mjekëve familjarë ka arritur në 57 vjeç, ndërkohë që mosha e pensionimit është 65 vjeç.

Ndërkohë që një mjeku specialist i duhen më shumë se 10 vjet të jetë gati për të ofruar shërbime shëndetësore.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.