Ja sa është paga e mjekëve në Suedi!

Suedia është një vend shumë i zhvilluar ekonomikisht, duke u renditur si vendi i katërt më konkurrues në botë në vitin 2012 në Forumin Ekonomik Botëror.  Suedia gjithashtu është një nga vendet më të mëdha në Evropë. Poashtu ky vend vlerësohet si vend i drejtuar shumë mirë nga qeveria e saj dhe kryesisht vend pa probleme shkruan saco.se përcjell Gazeta Shëndeti.
 Janë afërsisht 36 mijë mjekë që punojnë në Suedi.  Shumica punojnë në spitale të bdryshme ose klinika. Poashtu një pjesë e madhe e tyre kryejnë një punë dytësore në klinika private, në kuadër të shëndetit, hulumtimit ose mësimdhënies..


 Nëse flasim për pagat:


 Paga mesatare për mjekët praktikantë ose të përgjithshëm është 29.600 korona suedeze ose 3544 dollar në muaj.

loading...

Për mjekët rezidentë ose specializantë është 40.500 korona suedeze ose 4849 dollarë në muaj.

Specialistët kanë një pagë mesatare prej 54.800 korona suedeze ose 6561 dollarë në muaj.


 Për më tepër, shumica e mjekëve marrin shpërblim për thirrje në telefon dhe gatishmëri.  Nëse jeni anëtar i Shoqatës Mjekësore Suedeze, mund të merrni qasje në këshilla dhe statistika në lidhje me pagat dhe negociatat mbi pagat./Gazeta Shëndeti

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *