© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pse duhet të bëni kontrolle të rregullta te mjeku?

Specialistët e mjekësisë familjare janë shumë të rëndësishëm për sistemin shëndetësor sepse ata janë pika kryesore për kujdesin primar të shëndetit për pacientët e tyre. Këta specialistë ofrojnë kujdes të personalizuar dhe afatgjatë për pacientët e tyre, duke u siguruar që ata të kenë një kujdes të plotë dhe të qëndrueshëm për shëndetin e tyre. Specialistët e mjekësisë familjare janë të trajnuar për të trajtuar një gamë të gjerë sëmundjesh dhe kushteve shëndetësore, dhe ata mund të ofrojnë kujdes në shtëpi, në spital, dhe në qendrat e kujdesit të shëndetit. Ata janë pika e parë e kontaktit për pacientët e tyre, dhe ata mund të koordinohen me specialistë të tjerë shëndetësor për të siguruar kujdes të plotë dhe të koordinuar për pacientët. Specialistët e mjekësisë familjare janë të rëndësishëm për promovimin e shëndetit dhe parandalimin e sëmundjeve, duke mbështetur pacientët në marrjen e vendimeve të shëndetshme dhe në kujdesin e tyre për shëndetin. Ata gjithashtu mund të ndihmojnë pacientët në menaxhimin e kushteve kronike, duke ofruar kujdes të ndjekur dhe koordinuar për trajtimin e tyre në kohë dhe duke i ndihmuar ata të jenë të ndërgjegjshëm për shëndetin e tyre. Specialistët e mjekësisë familjare janë pjesë e një ekipe të kujdesit shëndetësor, dhe ata punojnë bashkë me mjekë specialistë të lëmive tjera, për të siguruar një kujdes të koordinuar dhe efektiv për pacientët e tyre.

Sipas listës së antarëve të Odës së Mjekëve të Kosovës, në Kosovë ekzistojnë 613 mjekë specialistë të Mjekësisë Familjare raporton Shëndeti./ Shëndeti

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.