Jo vetëm fytyrën dhe trupin; 4 vendet e tjera që kanë nevojë për krem kundër diellit


Vera është pranë, dhe ne mezi po presim çdo ditë. Në këtë stinë vendosim krem dielli në krahë, shpinë, qafë dhe fytyrat tona, megjithatë ka disa vende që dëshirojnë të njëjtën mbrojtje edhe pse do t’ju befasojnë. Njollat e mëposhtme shpesh neglizhohen kur bëhet fjalë për kremin kundër diellit, por ato në të vërtetë janë pjesë për të cilat duhet të kujdeseni sa më parë.

Skalpi: Mund të duket sikur skalpi juaj s’ ka nevojë për ndonjë mbrojtje shtesë posaqë ka flokë që e mbulojnë atë. Sidoqoftë, dielli mund të shkaktojë lehtësisht dëmtime të kokës. Flokët tuaj thahen për shkak të efekteve të çdo klori dhe kripe.

Shih edhe:  Mushkonjat e modifikuara gjenetikisht të lëshuara në natyrë

Buzët: Është më mirë të mos e neglizhoni këtë pjesë të trupit tuaj, pasi ekspozimi i zgjatur i diellit çon në degëzime të shumta. Buza juaj e poshtme ka një shans më të lartë për tu prekur. Gjithashtu mbani në mendje se ndryshimi i ngjyrës së buzëve është një tjetër rezultat i dëmtimit të diellit.

Shputat e këmbëve: Jo vetëm që duhet të vendosni krem kundër diellit në majat e këmbëve tuaja por edhe në shputat. Nëse bëni banjo dielli ndërsa shtriheni në bark, fundet e këmbëve tuaja janë të ekspozuara ndaj diellit. Lëkura atje është e ndjeshme dhe digjet shumë shpejt.

Zona nën sy:  është e prirur për rrathë të zinj dhe skuqje, andaj është thelbësore që të kujdeseni edhe për këtë vend. Rrezet e diellit mund të thellojnë rrudhat tuaja.

Shih edhe:  FOTO: Sa më shumë plaken aq më të mirë bëhen, kush janë aktorët “Silver fox” të Hollywood-it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *