Tue. May 17th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Ecja

Ecja ju mundëson të gëzoni një shëndet më të mirë dhe njëkohësisht s’shkakton edhe shumë lodhje shkruan portali Familja Jonë përcjell Gazeta Shëndeti.

Katër arsyje se përse duhet të filloni çdo ditë:

Ecni për të ushtruar

Ecja është më e lehtë për trupin tuaj sesa ushtrimet tjera fizike si vrapimi. Ecja mund të mjaftojë që të gëzoni një shëndet më të mirë dhe të jeni aktivë fizikisht, e gjithashtu me kohën ju do të ndërtoni qëndrueshmëri dhe forcë pa pasur nevojë të përdorni ndonjë pajisje.

Ecja është ushtrimi i tërë trupit

A e keni shikuar ndonjëherë dike duke ecur? Jo një garues, por një person të thjeshtë duke ecur shpejt. Trupi i njeriut ecë me lëvizje të sinkronizuara, i përfshin të gjitha nyjet, muskujt, dhe tendoset.

Këmbët, kyçet, gjunjët, ijët, etj., funksionojnë me një ritëm dhe gjithashtu përfshihet edhe pjesa e epërme e trupit. andaj, shumë lehtë mund të thuhet se ecja s’është vetëm ushtrim për këmbët, por për të gjithë trupin.

Avantazhet e ecjes

Doktorët thonë se njerëzit që ecin rregullisht kanë një shendët më të mirë dhe vuajnë më pak nga lëndimet sesa njerëzit që ushtrojnë rreptë.

Përfitimet e ecjes:

Disa nga përfitimet që i sjellë ecja si ushtrim fizik, sipas Harvard Medical School, janë:

Shtypje më e ulët e gjakut dhe rrezik i pakësuar i pësimit të sulmit të trurit

– Zvogëlim i rrezikut të sulmeve të zemrës dhe kolesterol më i ulët

– Rritje në densitetin e eshtrave dhe rrezik më i ulët për t’i thyer eshtrat

– Rritje e ndjesisë së mirëqenies, etj./Familjajonë/

Ecja
Ecja