Sat. Jun 25th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Vetëm po të filloni të kërkoni për termat e shëndetit mendor në Google, do të kuptoni se ka shumë informacion konfuzes.

Vetëm po të të gjithë mendojnë se jam i lumtur, a s’ jam në depresion? A vdesin adoleshentët vetëm nga vetëvrasja për shkak të ngacmimit?

Vetëm po të keni disa pyetje që ndiheni pa përgjigje, vazhdoni të lexoni.

2020 05 26 96140 1590476379. large

Seventeen ka demaskuar disa mite të zakonshme të shëndetit mendor që me të vërtetë nevojitet të zhduken.

Vetëm po të askush s’ vëren se jeni në depresion, nevojitet të jeni mirë: E gabuar

Disa njerëz janë thjesht në gjendje të fshehën më mirë se të tjerët. Vetëm po të vazhdoni të fitoni rezultate të mira, duke ruajtur një prani shoqërore dhe duke vepruar sikur gjërat janë të shkëlqyera, kjo s’ do të thotë që s’ jeni në depresion. Është se si ndiheni nga brenda ajo që ka më shumë rëndësi.

Signs of Depression Min Emerald Psych

Largimi nga një mik në depresion është në rregull: E vërtetë – dhe e gabuar

Ju nevojitet të kujdeseni për veten tuaj, kështu që Vetëm po të një miqësi po ndikon në shëndetin tuaj mendor, atëherë mund t’ju nevojitet të tërhiqeni. Por kjo s’ do të thotë që ju të largoheni plotësisht – ju mund të bëni një hap të përkohshëm prapa për të rivendosur gjendjen tuaj shpirtërore. Me sa u tha, një pjesë e miqësisë është të jesh atje kurse dikush po kalon kohë të vështira.

depression symptoms 722x406 1

Bullizmi është arsyeja kryesore pse adoleshentët vdesin nga vetëvrasja: E gabuar

Pothuajse asnjëherë një vetëvrasje s’ është rezultat i një gjëje të vetme – dhe shumica e njerëzve që ngacmohen s’ vrasin veten. Mund të jetë thjesht që ngacmimi i rëndë ishte i fundit në një seri gjërash të këqija që çuan në dikë që mendonte për vetëvrasje. Megjithatë, s’ ka dyshim që të qenit në shënjestër mund të dëmtojë shëndetin tuaj mendor, prandaj mos vuani vetëm. Gjeni dikë me të cilin mund të flisni. Dhe Vetëm po të shihni se dikush ngacmohet, flisni!

Screenshot 1 114

Depresioni dhe vetëvrasja janë ngjitëse: E vërtetë – deri diku

specialistët bien dakord që ndjenjat janë, në një farë mase, ngjitëse. Pra, Vetëm po të kaloni kohë me dikë që është në depresion, kjo mund t’ju ​​bëjë të ndiheni të dëshpëruar. Por ju s’ do të “infektoheni” me depresionin klinik ashtu si nga një virus. Sidoqoftë, Vetëm po të dikush vdes nga vetëvrasja, ka një shans të vogël që mund të shkaktojë njerëz të tjerë në rrezik të ndjekin shembullin.

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page