Mon. Jun 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Kur jeni një grua mbi 40 vjeç, simptoma të tilla si lodhja, mjegulla e trurit dhe ndryshimet në peshë janë të zakonshme. 

Por a janë ato për shkak të gjendjes së tiroideve, apo është e lidhur me menopauzën?

 Le të shqyrtojmë atë që ju nevojitet të dini rreth perimenopauzës, menopauzës dhe tiroides tuaj dhe si të menaxhoni simptomat tuaja për shëndetin dhe mirëqenien optimale.

Perimenopauza fillon rreth moshës 40 vjeç

Menopauza përkufizohet si pika kur ka qenë një vit i plotë që nga periudha juaj e fundit menstruale. Ju mund të mos e kuptoni se perimenopauza fillon që në fillim të viteve ’30, pasi ndryshimet në hormonet fillojnë të shkaktojnë simptoma të tilla si lodhja, mjegulla e trurit dhe ndryshimet në peshë. Ju keni gjithashtu më shumë gjasa për tu prekur nga gjendja tiroide. Kjo ju bën konfuz për të treguar Po qe se simptomat janë për shkak të perimenopauzës, sëmundjes tiroide, ose të dyja.

Mund të jetë konfuze për të përcaktuar Po qe se simptomat tuaja janë për shkak të perimenopauzës / menopauzës dhe / ose sëmundjes tiroide përse shenjat dhe simptomat janë pothuajse identike.

Po qe se periudhat tuaja ndalojnë ose janë të parregullta, mund të jetë tiroidi … jo menopauza

Një cikël menstrual i çrregullt është i zakonshëm gjatë perimenopauzës. Dhe shenja më përcaktuese që menopauza është duke u zhvilluar është se periudhat tuaja të menstruacioneve ndalen. Po qe se periudhat tuaja janë të parregullta ose janë ndalur, ju dhe mjeku juaj mund të supozoni se është e lidhur me perimenopauzën / menopauzën. Çështjet e menstruacioneve janë, megjithatë, simptoma të zakonshme të kushteve të patrajtuara të tiroidit. Gjithmonë kërkoni një vlerësim të plotë të tiroideve për të përjashtuar tiroidin tuaj si shkak për ndonjë parregullsi menstruale.

trajtimi i tiroides mund të zgjidhë simptomat tuaja perimenopauzale / menopauzale

Në disa raste, simptomat që i atribuohen perimenopauzës / menopauzës mund të zgjidhen pjesërisht ose plotësisht kur të dini gjendjen tuaj të tiroidit dhe duke trajtuar atë në mënyrë optimale. Po qe se jeni duke përjetuar simptoma dhe jeni diagnostikuar me një problem tiroid, bisedoni me ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor në lidhje me përfitimin e ndjekjes së tretmanit  të tiroideve përpara shqyrtimit të terapisë zëvendësuese të hormoneve (HRT) për menopauzën.

Po qe se simptomat tuaja s’ lehtësohen nga trajtimet mjekësore tradicionale, merrni parasysh praktikat e vëmendjes, sidomos meditimin udhëzues. Hulumtimet tregojnë se meditimi i udhëhequr dhe qasjet e ndërgjegjësimit si meditimi, joga dhe frymëmarrja mund të ndihmojnë në përmirësimin e një sërë simptomash të menopauzës. 

Bisedoni me një specialist të menopauzës

Disa endokrinologë kanë ekspertizë në menaxhimin e perimenopauzës / menopauzës, por shumë s’ e bëjnë këtë. Në mënyrë të ngjashme, disa gjinekologë kanë ekspertizë në menaxhimin e kushteve të tiroides, por shumë s’ e bëjnë këtë. prandaj, para se të merrni ndonjë hap konkret, së pari bisedoni me njerëzit adekuat për të vëretetuar problemin saktë, pastaj ndërmerrni hapat adekuat. /Familja Jonë

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page