© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
64DD4A0C E22B 4B2C A986 B26B4926937C

➡️Këshilla të rëndësishme për kujdesin shëndetësor parandalues të femrave.

Shkruan: Dr. Meritë Demiri – Demolli – Gjinekologe

Po kërkoni mënyra për ta mbajtur trupin tuaj të shëndetshëm dhe të fortë?

Sa më shumë të kuptoni se si të kujdeseni mirë për veten, aq më shumë do të jeni në harmoni me trupin tuaj!
🔆Ju ndoshta keni shumë njerëz që varen nga ju. Është thelbësore që të kujdeseni mirë për veten, në mënyrë që të ndiheni gjithmonë të fortë dhe të gatshëm për të marrë përsipër çdo gjë që ju del përpara.
💪Të gjithë e dimë se ngrënia e ushqimeve me vlera ushqyese dhe stërvitja në baza të rregullta janë dy nga gjërat më të rëndësishme që mund të bëjmë për t’u kujdesur mirë për shëndetin tonë.
👌Megjithatë, a ka këshilla specifike kur bëhet fjalë për kujdesin parandalues shëndetësor të grave?

🎯Këshilla parandaluese për shëndetin e grave
🧩Burrat dhe gratë kanë nevoja të ndryshme. Ndërsa ju ndihmon të ndiqni udhëzimet e përgjithshme shëndetësore, ju gjithashtu duhet të hulumtoni informacione specifike për femra.
🔝Këtu janë disa nga këshillat kryesore kur bëhet fjalë për kujdesin parandalues shëndetësor të grave.

1.⏩ Bëni pap teste të rregullta
Është i nevojshëm caktimi i një takimi me një gjinekolog për analizat rutinë të Pap-testit. Ky test kontrollon problemet e komblikut si kanceri i qafës së mitrës. Nëse zbulohet ndonjë gjë jonormale, ajo mund të trajtohet në fazat e saj më të hershme. Dështimi për të bërë një Pap test mund të ketë pasoja vdekjeprurëse nëse kanceri lihet pa u vënë re. Nuk ka asnjë arsye për ta shtyrë këtë test të shpejtë. Duhen vetëm 10-20 minuta.

2. ⏩Bëni një test për sëmundje seksualisht të transmetueshme
Testimi për sëmundje seksualisht të transmetueshme në baza të rregullta është thelbësor për gratë që janë seksualisht aktive. Disa sëmundje seksualisht të transmetueshme mund të shkaktojnë probleme serioze shëndetësore, kështu që ky është një rrezik që nuk mund ta injoroni. Mos mendoni se jeni pa sëmundje seksualisht të transmetueshme për shkak të mungesës së simptomave. Disa viruse mund të qëndrojnë të fjetur dhe kapen vetëm me testim. Pyesni mjekun tuaj për një test për sëmundje seksualisht të transmetueshme në vizitën tuaj të ardhshme.

3. ⏩Merrni kujdesin e duhur prenatal
Çdo grua duhet të regjistrohet për kujdesin e duhur prenatal. Kjo është mënyra e vetme që ata të sigurojnë që çdo gjë të shkojë mirë me shtatzëninë tuaj. Kujdesi mund të përfshijë testimin dhe marrjen e disa vitaminave.

4. ⏩Merrni ndihmë për menopauzën
Është thelbësore që çdo grua të kërkojë trajtimin e menopauzës sapo të bëhet perimenopauzale. Ka disa trajtime të menopauzës që mund të ndihmojnë gratë që po përjetojnë simptoma të menopauzës si ndjenja e të nxehtit, pagjumësia, ankthi, nervozizmi, luhatjet e humorit dhe depresioni. Ekzistojnë mundësi trajtimi hormonal dhe johormonal që i përshtaten stilit të jetës së çdo gruaje.

A keni ndonjë pyetje apo shqetësim?
Kujdesi shëndetësor parandalues i grave mbulon një gamë të gjerë çështjesh. Ju do t’i përdorni këto shërbime në një moment të jetës tuaj. Pse të mos filloni sot?
Nëse keni pyetje, atëherë ju lutemi na kontaktoni.
✅Merrni kontrollin e shëndetit tuaj duke parandaluar problemet serioze përpara se të shfaqen./ Dr. Meritë Demiri – Demolli – Gjinekologe

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.