Kështu është jeta kur simptomat e COVID-19 s’ do të ‘zhduken’


ndërsa shumë simptoma të coronavirusit priren të jenë të ngjashme me ato që mund të përjetoni me gripin, është shumë më i rrezikshëm për një larmi arsyesh.

Përveç faktit që disa pacientë kanë simptoma të rënda të coronavirusit që kërkojnë shtrimin në spital, mund të zgjasë më shumë se gripi. Pra, ndërsa dikush me mund të shërohet më shpejtë pas disa ditësh të vështira, një numër në rritje i pacientëve me coronavirus po zbulojnë se simptomat e tyre kanë tendencë të zgjasin për javë dhe madje muaj pas diagnozës fillestare.

Ky fenomen është referuar si COVID i gjatë dhe një CDC nga korriku transmeton se një e treta e pacientëve me coronavirus kanë simptoma që thjesht s’ kalojnë me kohën, transmeton Telegrafi.

Disa nga simptomat më të zakonshme të shoqëruara me COVID të gjatë përfshijnë , probleme me frymëmarrje dhe një sërë problemesh kardiovaskulare në disa raste.

Për pikën e fundit, doktor Fauci përsëri në gusht vuri në dukje se përndryshe pacientët e coronavirusit të rikuperuar “kanë një përqindje mjaft të lartë të anomalive kardiovaskulare”.

të ngjashme kanë zbuluar se disa pacientë me coronavirus shfaqin shenja të dëmtimit të mushkërive muaj më vonë.

Margot Gage Witvliet kohët e fundit tregoi përvojën e saj me COVID të gjatë. Përvoja e Witvliet është përqethëse, për të thënë të paktën, dhe nënvizon rëndësinë e ndjekjes rigoroze të udhëzimeve të sigurisë së coronavirusit.

Witvliet kontraktoi coronavirusin në mars dhe akoma po merret me simptoma nëntë muaj më vonë.

studim që përfshin 84,000 pacientë zbuloi se njerëzit me “performojnë më keq me , duke parë edhe moshën e tyre, ajo ndikon jashtëzakonisht shumë te ata. /Telegrafi/

The post Kështu është jeta kur simptomat e COVID-19 s’ do të ‘zhduken’ appeared first on Telegrafi.

Postime të ngjashme