Tue. May 17th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
zemra

Bimët dhe Zemra

 

Shëndeti dhe mirëqenia e përgjithshme varet, pjesërisht, nga një zemër e fortë, efikase dhe prej enëve të shëndetshme të gjakut.

Kur përpiqeni të mbani ose përmirësoni shëndetin e zemrës, ekzistojnë disa barëra kryesore që mbështesin në mënyrë efektive zemrën, enët e gjakut dhe sistemin kardiovaskular, transmeton Gazeta Shëndeti.

Murrizi

Barishte në krye të kësaj liste është murrizi. Është përdorur me shekuj në Evropë dhe, së fundmi, murrizi ka fituar ekspozimin në Amerikën e Veriut si një tonik për zemrën dhe enët e gjakut.

Përdoret gjithashtu për të ndihmuar në uljen e presionit të gjakut ose për të ndihmuar në mbajtjen e presionit normal të gjakut brenda një game të shëndetshme, shkruan alternative medicine. Për më tepër, kjo barishte ndihmon në përmirësimin e qëndrueshmërisë kardiovaskulare si për personat në gjendje të dobësuar ashtu edhe për atletët.

Shafran i Indisë

Shafrani i Indisë është një barishte tjetër e dukshme që promovon një sistem të shëndetshëm të zemrës dhe enëve të gjakut. Kjo barishte medicinale përmban ushqyes të fortë anti-inflamator.

Është një antioksidant i fuqishëm dhe një pastrues i radikalëve të lira, duke ndihmuar në riparimin e dëmit të bërë nga inflamacioni.

Shafran i Indisë është i pasur me komponime shëruese të quajtura kurkuminoide, dhe këto lëndë ushqyese ndihmojnë për të shuar inflamacionin që ose shkakton sëmundje ose shoqërohet me sëmundje, siç është inflamacioni që çon në enët e gjakut të bllokuara, dhembjen e nyjeve, arteriosklerozën dhe një listë të gjatë të sëmundjeve në të cilat inflamacioni luan një rol kryesor në shkatërrimin e shëndetit.

 

Resveratrol

Një tjetër lëndë ushqyese e hulumtuar mirë, resveratrol, ofron mbrojtje të fortë antioksiduese të zemrës dhe enëve të gjakut. Përmirëson energjinë në nivelin qelizor dhe ndihmon në optimizimin e plakjes.

Resveratrol mund të gjendet në një bimë të quajtur japoneze knotweed dhe në rrushin e përdorur për të bërë verë të kuqe./Gazeta Shëndeti

 

Leave a Reply