Kirurgu shqiptar zbulon instrumentin e veçantë i cili do të përdoret në tërë botën

Dr. Halil Krasniqi, Kirurgjia Vaskulare, Kirurgu vaskular Halil Krasniqi, Mjeket Shqiptar ne Gjermani, Zbulime shkencore, Instrumentet Kirurgjike, Kirurgjia Vaskulare QKUK, QKUK, Lajme
Dr. Halil Krasniqi

Ky zbulim mundeson trajtimin e semundjeve te
damarëve të gjakut në tërë trupin drejtim të zemrës dhe të këmbës pa
prerje apo punktim te dyfisht

Emri Dr. Dr. Halil Krasniqi është i njohur në shkencën dhe mjekësi internacionale.
Me
15000 Operacione në lami të kirurgjis dhe intevencionit, është nder
mjekët me pervoj të veqantë në trajtimin operativ dhe endovaskular të
semundjeve kirurgjike dhe vaskulare.

Krasniqi është Drejtor i
klinikës vaskulare dhe endovaskulare, medicinës vaskulare në Spitalin
Helios në Pforzheim, Stuttgart. Spital unoverzitar i Univerzitetit të
Heidelbergut.

Gjate trajtimit ne sallen operative, Krasniqi
shiqon që ne cdo levizje operative te bën përmirësime ne procedura dhe
instrumente, ashtu që të sëmurëve te ju mundëson trajtimin sa më te
lehtë dhe te dobishem duke mos bërë fare prerje por mundësisht vetem me
punkcione që Pacientet shume shpejt ti rikthehen jetës normale.

Idet e shumta vite me rradhe i sollen zbulimin e shipkes tani të quajtur „Krassa – Shipke dy dretimëshe“

Për
Trajtimin e sëmundjeve si zgjerimi (Aneurizma) apo ngushtimi (stenoza) e
arterieve dhe venave nuk është i nevojshem prerja, hapja e abdomenit
apo Bypasa. Shumica e tyre mund të ktyhen vetem me një punkcion me
gjilpëre, futjen e shipkës në enën e gjakut, duke vazhdur me sondimin e
telit dhe përmes tij ballonit dhe stentit. Me përfundim te mjekimit te
sëumdjes.

Në bashkpunim me shokun e tijë të drejtimit mekanikë
zbuloi Kirurgu shipken e cila tani në tërë botën ju mundëson dhe
lehtëson punën e intervencionalisteve si Kirurgëve vaskular,
Radiologëve, Angiologëve por edhe të Kardiologëve dhe me këtë edhe
mjekimin e Pacienteve pa prerje dhe dhimbje.

Deri tani ishte e
mundur që mjekët me përvoje intervencionaliste ti trajtojnë sëmundjet e
enëve të gjakut me një punkcion në ije dhe vetëm në një drejtim. Ose
drejtim të zemres ose në drejtim të këmbës. Por jo në dy drejtime pa
prerje dhe hapje të arteries apo punkcion te dyte i cili pacientit mund
ti shkakton dëmtimin e arteries apo gjakederdhje pas intervencionit që
do të thote operacion me prerje dhe komplikacione.

Shipka
„Krassa“ tani e bënë të mundur trajtimin intervencional të enëve të
gjakut me nje punktion me gjilpërë në tërë trupin edhe në drejtim të
zemres edhe në drejtim të këmbes pa bërë asnjë prerje. Ballonimi dhe
implantimi i Stentave është i mundur në cdo arterie dhe venë në tërë
trupin.

Shipka e zbuluar do te futet pas disa muajsh në tregun
botëror të cilin do ta prodhon firma e produkteve mjekësore. Ky
istrument është shumë i mirëpritur nga koleget e fakulteteve të ndyshme
te Dr. Dr. Halil Krasniqit dhe padurim presin që ta përdorein në
trajtimin e pacienteve të tyre.

Krasniqi tregon i lumtur
zbulimin e tijë edhe mediave Gjarmane duke shpreh humanizmin dhe
mburrjen e aftesive të tij shkencore për të qenë në shërbimin e
shëndetit të pacienteve të tij, të cilë krenohen me suksesin dhe
kënaqësin e shërbimit mjekësor në spitalet ku aj punon.


Dr. Halil Krasniqi, Kirurgjia Vaskulare, Kirurgu vaskular Halil Krasniqi, Mjeket Shqiptar ne Gjermani, Zbulime shkencore, Instrumentet Kirurgjike, Kirurgjia Vaskulare QKUK, QKUK, Lajme

Dr. Halil Krasniqi, Kirurgjia Vaskulare, Kirurgu vaskular Halil Krasniqi, Mjeket Shqiptar ne Gjermani, Zbulime shkencore, Instrumentet Kirurgjike, Kirurgjia Vaskulare QKUK, QKUK, Lajme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!