Sun. Jul 3rd, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Çka është Kisha ?


KISHË
f.

Kisha është :

  1. Organizatë fetare e klerit të krishterë, e cila drejton jetën fetare të besimtarëve, bashkësi fetare; pushteti fetar i klerit. Kisha ortodokse (katolike, anglikane). Pronat e kishës. E dhjeta e kishës. Ndarja e kishës nga shteti.
  2. Ndërtesa ku zhvillohen shërbesat fetare, faltorja e të krishterëve. Kishë e vjetër. Kambanorja e kishës.

* Gjeti kishë (xhami) ku të falet: iron.kërkon mbrojtje atje ku s’duhet, shkoi të zgjidhë një çështje atje ku nuk ia zgjidhin.

You cannot copy content of this page