Wed. Jun 29th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Çfarë thotë koha kur shkoni të flini për personalitetin tuaj? A jeni rebel apo punëtor i palodhur?

Shkenca ka treguar se njerëzit që ndjekin planet rutinë të gjumit gjatë natës janë ndër njerëzit më produktivë dhe më të suksesshëm. Ata zgjohen në të njëjtën kohë çdo ditë, hanë mëngjes, bëjnë detyrat e shtëpisë dhe mbajnë një cikël të shëndetshëm gjumi duke shkuar në shtrat në të njëjtën kohë çdo natë.

Për disa, vendosja e një rituali duket e mërzitshme, por e vërteta është se një vështrim nga pranë kohën e gjumit mund të zbulojë një pasqyrë serioze të personalitetit dhe tipareve të karakterit tuaj, si dhe mënyrën e trajtimit të botës dhe të tjerëve. Besoni apo jo, rutinat natën zbulojnë shumë për ne, duke përfshirë gjëra që ndoshta keni menduar se askush s’ i kishte vërejtur më parë.

Koha e preferuar e gjumit është një nga udhëzuesit më bindës për të kuptuar plotësisht kush jemi. Mund të tingëllojë e pabesueshme, por koha që preferoni të shkoni në shtrat çdo natë s’ tregon thjesht se jeni një krijesë me një zakon – në fakt është pjesë e asaj që ju bën ata që jeni në të vërtetë. Të gjithë kemi një fytyrë që ia tregojmë botës dhe mbajmë një tjetër për veten tonë. Në mënyrë që të jemi sa më të ekuilibruar në jetë, është e rëndësishme të vëmë re këto modele dhe të fillojmë këtë proces të vetë-ndërgjegjësimit, është thelbësore të mësojmë sa më shumë për veten tonë.

Lexoni për të zbuluar se çfarë thotë koha kur zakonisht shkoni në shtrat për tiparet e personalitetit dhe karakterit tuaj, sipas Your Tango.

Vetëm po të zakonisht shkoni në shtrat midis orës 20:00 dhe 22:00

Të shkosh në shtrat herët kur duhet të ngrihesh herët është një mundësi e mirë, por të shkosh të flesh nga ora 8 e mbrëmjes deri në 22:00 çdo natë të javës, edhe kur s’ ke plane për një mëngjes herët është shumë më tepër se logjikë e mirë. Vetëm po të bie në gjumë rregullisht në këtë hark kohor, ka shumë të ngjarë që të jesh një person i kujdesshëm që kërkon rutinë dhe rregull. Sigurisht, ju pëlqen të argëtoheni, por i jepni shëndetit tuaj dhe caktoni një avantazh mbi gjithçka tjetër. Për disa kjo mund të duket monotone, por për ju thjesht funksionon. Vetëm mos harroni se megjithëse ekziston një thënie e vjetër që “asgjë e mirë s’ ndodh pas mesnatës”, shumë gjëra të shkëlqyera ndodhin midis orës 20:00 dhe 22:00. Mos lejoni që personaliteti juaj t’ju ndalojë të përjetoni gjëra të reja dhe emocionuese në jetë.

the clock drives 24 hour cycles in many processes such as sleeping hormone secretion and metabolism

Vetëm po të zakonisht shkoni në shtrat midis orës 22:00 dhe 00:00

Vetëm po të shkoni të flini gjatë asaj kohe, kjo do të zbulojë diçka mjaft intriguese në lidhje me personalitetin tuaj. Njerëzit që bien në gjumë në këtë hark kohor konsiderohen punëtorë të zgjuar dhe punëtorë të besueshëm, por ata gjithashtu kanë një linjë rebele që del nga brenda. Këta janë njerëz që e dinë që mbajtja e një rutine është një gjë e përgjegjshme, por s’ mund të mos ndiejë nevojën për të dalë ngadalë nga rreshti, veçanërisht Vetëm po të janë të shqetësuar se mund të humbin diçka argëtuese! ndërsa këta njerëz duhet të lavdërohen për qëllime të mira, ndonjëherë ata kanë nevojë për një goditje të fortë dhe një zbritje në tokë për t’i ndihmuar ata të arrijnë me sukses qëllimet e tyre.

5eb6943fa565d.image

Vetëm po të zakonisht shkoni në shtrat midis orës 00:00 dhe 02:00

Shumë njerëz e konsiderojnë veten zogj të natës që punojnë më mirë në orët e vona. Ata janë para së gjithash mendimtarët krijues të botës. Sigurisht, ata mund të qëndrojnë zgjuar vonë meqë kanë qenë të përfshirë në një shakullinë të aktiviteteve shoqërore, por ato orë shtrihen më tej sesa kishin menduar, meqë shpirti i tyre është plot energji të palodhur që vjen nga mendjet e tyre dhe tekat që vijnë nga zemra e tyre endacake. Njerëzit që qëndrojnë zgjuar vonë, janë lindur kërkues dhe lumturia s’ është gjithmonë e lehtë për tu gjetur. Sidoqoftë, Vetëm po të arrijnë të arrijnë sasinë e duhur të gjumit si një e tërë, ata mund të mbajnë ekuilibrin dhe stabilitetin që ata dëshirojnë kaq dëshpëruar në jetë, shkruan KP.

Sleeping cat 1024x614 1

Vetëm po të zakonisht shkoni në shtrat midis orës 02:00 dhe 04:00 të mëngjesit

Shumicës u ndodh që mund të qëndrojnë zgjuar gjithë natën për shkak të entuziazmit dhe udhëtimit ose ndonjë dukuri të vonë të veçantë, por kjo s’ ndodh shumë shpesh dhe shumica e njerëzve janë akoma në shtrat rregullisht midis orës 2 dhe 4 të mëngjesit. Por ka edhe nga ata që shkojnë në shtrat kaq vonë. Këta janë njerëz me shpirt të lirë që thjesht refuzojnë t’i përmbahen rregullave të zakonshme. Ata ndoshta janë shumë të zënë dhe s’ kanë shumë kohë për t’u dhënë të tjerëve. Gjithashtu, njerëzit që shkojnë në shtrat kaq vonë janë me natyrë rebele dhe bëjnë një jetë njëqind-orësh, dhe rënia në atë që kërkon status quo prej tyre, konsiderohet si dobësia e tyre më e madhe e mundshme, që do të thotë se ata ndonjëherë humbin atë që mund të premtojë mundësi personale dhe profesionale.

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page