© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Vitamina A, mund t’i ndihmojë diabetikët që të mos humbasin shikimin

Mos menagjimi i duhur i nivelit te sheqerit ne gjake na dergon tek komplikimet e ndryshme ne organizem.

Komplikimet me të shpeshta te diabetit:

Jane të eneve të vogla të gjakut (mikrovaskulare) dhe
Të eneve të medha te gjakut makrovaskuara

Semundjet e syrit
Retinopati diabetiket
Glaukoma
Katarakta

Te dhembit
Semundjet peridontale

Semundja periferike vaskulare

Shputa diabetike

Semundjet cerebrovaskulare (vaskularizimit të trurit)
Insulti cerebral (pika ne Tru)

Semundjet kardiovaskulare ( të zemrës)

Nefropatia diabetike (semundje të veshkes)

Neuropatia diabetike ( e nervave të trupit)

Mbaj glikemine nen 7 esell, nen 9 mmol/L 2 ore pas ushqimit dhe HbA1c nen 7% qe te evitosh komplikimet

E juaja Dr Vjollca Dedushaj
+383 45 34 34 77

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.