© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
mjeket

Konkurenca midis mjekëve mund të jetë e shëndetshme nëse është e drejtë dhe e bazuar në kualitetin e kujdesit për pacientët dhe në përmirësimin e shërbimeve mjekësore. Në këtë mënyrë, konkurrenca mund të çojë në kualitet më të lartë të shërbimeve dhe mund të ndikojë pozitivisht në inovacionin dhe zhvillimin e teknologjisë mjekësore.

Megjithatë, nëse konkurenca bëhet e paligjshme, si për shembull, duke u bërë fyerje, keqpërdorim i informacionit, ose keqpërdorim i pozitës profesionale për të favorizuar një mjek tjetër, kjo mund të dëmtojë pacientët dhe reputacionin e profesionit mjekësor. Në këto raste, institucionet dhe organizatat mjekësore duhet të ndërmarrin veprime për të parandaluar dhe ndëshkuar këto sjella të paligjshme.

Në përgjithësi, konkurrenca në mes mjekëve duhet të jenë e shëndetshme dhe e drejtë dhe duhet që të synojë për t’i dhënë pacientëve kujdesin më të mirë dhe për të përmirësuar shërbimet mjekësore.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.