Shëndeti
Sun. Mar 26th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
AFA811D7 A9B7 40CE BC85 C412F1F00266

 

Korrupsioni i gazetarëve është një problem i ndjeshëm në fushën e gazetarisë dhe është i njohur si një formë e krimit të bardhë. Kjo mund të përfshijë marrjen e pagesave dhe dhuratave në këmbim të lajmeve pozitive për një person ose organizatë, dhe mund të dëmtojë integritetin dhe besueshmërinë e gazetarëve në publikun e gjerë.

Korrupsioni i gazetarëve mund të ndodhë në shumë nivele të industrisë së gazetarisë, duke përfshirë gazetarët e thjeshtë, drejtorët e redaksive, si dhe pronarët e mediave.

Disa shembuj të korrupsionit të gazetarëve përfshijnë marrjen e pagesave nga politikanët për të publikuar lajme pozitive për ta, si dhe pranimin e dhuratave ose shpenzimeve të paga nga burime të tjera për të publikuar lajme pozitive ose të përshtatshme për ta.

Korrupsioni i gazetarëve mund të ndikojë negativisht në qeverisjen demokratike dhe në qeverisjen e drejtë, duke ndikuar në raportimin e saktë të lajmeve dhe në rritjen e mosbesimit të publikut në institucionet dhe institucionet publike.

Prandaj, është e rëndësishme që gazetarët dhe organizatat e gazetarisë të mbajnë një standard të lartë etik në punën e tyre dhe të luftojnë korrupsionin në të gjitha nivelet e industrisë së gazetarisë.

You cannot copy content of this page