Kosova pranon të bëhet pjesë e ‘Mini-Schengenit” ballkanik

loading...

Pas dy ditësh negociata, sot është nënshkruar marrëveshje për “Normalizim ekonomik” mes Kosovës dhe Serbisë në Shtëpinë e Bardhë në Washington.

Në njërën nga pikat e marrëveshjes thuhet se Kosova dhe Serbia do të jenë pjesë e ‘mini – Schengen-it’.

“Të dy palët (Kosova dhe Serbia) do të bashkohen në zonën ‘mini – Schengen’ të shpallur nga Serbia, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut në tetor të 2019 dhe do të shfrytëzzojnë plotësisht përfitimet e saj”, thuhet në njërën nga pikat e marrëveshjes.

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, së bashku me Presidentin serb Aleksandar Vuçiq dhe Kryeministrin e Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev filluan një nismë rajonale të quajtur ‘mini- schengen’  në Ballkan.loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *