Wed. Jun 29th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Sipas një studimi të kryer së fundmi, humbja e peshës mund të parandalojë ose të ndikojë në përmirësimin e gjendjes së personave me diabet (sëmundja e sheqerit), pasi obeziteti është shkaku kryesor i diabetit (sëmundja e sheqerit) të tipit 2.

Në vitin 2019, afërsisht 463 milionë njerëz në të gjithë botën kishin diabet (sëmundja e sheqerit), nga të cilët shumica dërrmuese, rreth 90 për qind kishin diabet (sëmundja e sheqerit) të tipit 2.

Gjetjet tregojnë se mbipesha është një faktor rreziku shumë më i fuqishëm për diabetin (sëmundjen e sheqerit). Kjo tregon se kur njerëzit kalojnë një prag të caktuar të peshës, shanset e tyre për diabet (sëmundja e sheqerit) rriten dhe komplikimet shëndetësore tek ata, të cilët e kanë diabetin (sëmundjen e sheqerit) përkeqësohen.

andaj, specialistët rekomandojnë rënien në peshë dhe mbajtjen në kontroll të nivelit të sheqerit në gjak.

 

a.t /dita

 

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page