Mon. May 16th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Kuptimi i fjalës Kundërmoj

Çka është kundërmoj ?

KUNDËRMOJ jokal.

  • 1. Lëshoj një erë të fortë (të mirë ose të keqe), kam një erë që të bie menjëherë në hundë, bie shumë erë. Kundërmon kopshti. Kundërmojnë trëndafilat (zambakët, jaseminët). Kundërmon erë e mirë (e keqe). Kundërmon erë benzinë. Kundërmon e tërë shtëpia.
  • 2. kal. I lëshoj dikujt një erë të fortë a të rëndë; qelb. Na kundërmoi …