Tue. May 17th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kalciumi

Kur duhet të fillojë një grua shtatzënë të marrë kalcium?

Plotësimi i kalciumit në gjysmën e dytë të shtatzënisë redukton pasojat serioze të pre-eklampsisë, por ka një efekt të kufizuar në rrezikun e përgjithshëm të pre-eklampsisë.

Është e rëndësishme të përcaktohet nëse plotësimi i kalciumit para dhe në fillim të shtatzënisë (para javës së 20-të të shtatzënisë) ka shtuar përfitime.