Sat. Jun 25th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Prindërit shpesh mendojnë që jastëku do t’i ofrojë ngushëllim fëmijës, por s’ e kuptojnë që fëmija do të ndihet më mirë pa të

Në vitin e parë bebet duhet të flenë pa jastëk, si edhe pa mbulesa dhe lodra, për shkak të rrezikut nga ngufatja, mirëpo specialistët konstatojnë që as fëmijët më të mëdhenj s’ duhet të flenë me jastëk, transmeton Telegrafi.

Qoftë që flenë me prindërit apo në krevatin e tyre, në vitin e parë bebet do të duhej të flenë pa jastëk, si edhe pa batanije, mbulesa dhe lodra.

Vetëm pas gjashtë muajsh bebja mund të heqë nga fytyra atë që ia ka mbuluar fytyrën dhe mund të rrotullohet në mënyrë të pavarur nga shpina në ijë dhe anasjelltas.

Mirëpo, në cilën moshë është e sigurt që fëmijës t’i jepet jastëku i parë…?

jkjjljl

“Në fakt, edhe fëmijët më të rritur s’ kanë nevojë për jastëk. Prindërit shpesh mendojnë se jastëku do të sigurojë rehati shtesë për fëmijën, por ata s’ e kuptojnë se fëmija ishte mjaft mirë pa të.

– Po qe se dëshironi t’i jepni fëmijës tuaj një jastëk, është më mirë të prisni që fëmija të lëvizë nga krevati në një shtrat më të madh. Po qe se dëshironi t’i jepni një jastëk ndërsa ai është akoma duke fjetur në djep, merrni atij një më të vogël (sa një jastëk për të udhëtuar me aeroplan) dhe një më të fortë.

– kurrë mos blini jastëkë të mbushur me pupla, përderisa ato janë shumë të buta, ato mund të shkaktojnë alergji dhe të mbytin një fëmijë Po qe se koka e tij zhytet në të ndërsa fle ”, këshillon Judith Owens, një pediatër dhe specialist i gjumit.

[ad_2]

You cannot copy content of this page