Kur merret acidi folik gjatë shtatzënisë?

Kur merret acidi folik gjatë shtatzënisë?

🔸️Merrni çdo ditë në të njëjtën kohë (në mëngjes ose në mbrëmje) me një gotë ujë
🔸️Mund ta merrni para ose pas buke
🔸️Nëse keni harruar, merrni sapo t’ju ketë kujtuar

Acidi folik i parandalon defektet e tubit neural tek bebja. Është mirë që të merret përpara se të ndodhë shtatzënia dhe të vazhdohet deri në javën 12 të shtatzënisë.

Burimi: Poliklinika “Dr.Memli

Leave a Reply

error: Content is protected !!