Wed. Jun 29th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Kur rriten AST dhe ALT ?

Aminotransferazat , që quhen shpesh transaminaza , derdhen në gjak në rastin e dëmtimit të qelizës hepatike .

Aspariate aminotransferase ( AST ) e njohur ndryshe , si glutamik oksaloacetik transaminaza ( SGOT ) është një enzimë që rritet në nekrozën hepatike , por edhe në infarktin e miokardit , dëmtimet muskulare dhe insuficiencën kongjestive kardiake .

Alamine aminotranferase ( ALT ) , e njohur me parë si glutamik piruvik transaminaza ( SGPT ) , është më specifike për dëmtimet e mëlçisë.

You cannot copy content of this page