Sun. May 22nd, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Shpikjet , Shpikja

Kur u shpik kompjuteri personal dhe nga kush ?


Kompjuteri Personal

I shpikur në vitet 1970, kompjuterët personalë, zgjeruan shumë aftësitë njerëzore. Kompjuteri i parë që ngjason me makinat modern të ditës së sotme ishte Analytical Engine, një pajisje e krijuar dhe ideuar nga matematicieni britanik Charles Babbage.