© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje
Kur u themelua qyteti i Prishtinës ?
Prishtina është një nga qytetet më të vjetra të rajonit, por nuk dihet me saktësi kur u themelua. Historia e saj fillon në shekullin e 2-të p.e.s., kur u themelua një qytet i quajtur Ulpiana nga perandori romak Trajani. Ulpiana ishte një qendër e rëndësishme e qeverisjes dhe kulturës romake në Ballkan.

Megjithatë, Prishtina moderne u themelua në shekullin e 15-të. Qyteti u rindërtua pas përfundimit të luftës së Kosovës në vitin 1999, dhe është tashmë qendra kryesore administrative, kulturore dhe ekonomike e Kosovës.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.