© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Gjinia e fëmijës vendoset nga kombinimi i gjenit të prindërve. Çdo prind ka një kombinim të ADN-së së tyre, dhe kur një femër mbetet shtatzënë, fëmija i ardhshëm do të marrë një set të tyre gjenetik.

Gjatë konceptimit, një spermatozoidi nga baba që përmban një kromozom X dhe një spermatozoidi nga baba që përmban një kromozom Y mund të bashkohen me një qelizë të nënës, e cila gjithmonë ka dy kromozome X.

Nëse spermatozoidi që përmban kromozomin X bashkohet me qelizën e nënës, fëmija i ardhshëm do të jetë femër, ndërsa nëse spermatozoidi që përmban kromozomin Y bashkohet me qelizën e nënës, fëmija i ardhshëm do të jetë mashkull. Megjithatë, ky proces është i rastësishëm dhe nuk ka një metodë të sigurt për të vendosur gjininë e fëmijës para lindjes.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.