© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Ka shumë faktorë që mund të shkaktojnë nervozën. Në përgjithësi, nervoza mund të shkaktohet nga një ndjesi e pafuqishme ose e ndjeshme e stresit, ankthit, tensionit, stresit emocional, të shqetësuarit për diçka, ose situata stresuese që mund të jetë e vështirë për t’u përballuar me to.

Disa shkaqe specifike të nervozës mund të jenë:

  • Ndryshime hormonale gjatë ciklit menstrual, shtatzënisë, menopauzës, ose në rritje të moshës.
  • Konsumimi i kafeinës ose të alkoholit.
  • Mungesa e gjumit ose gjumi i padëshiruar.
  • Sëmundje ose problemet e shëndetit si tensioni i lartë i gjakut, diabeti, etj.
  • Situata të vështira në punë, në marrëdhëniet personale, në financat, në shkollë, në sport, etj.
  • Stresi kronik i shkaktuar nga ngjarje të rëndësishme si vdekja e dikujt të ngushtë, divorci, humbja e punës, etj.

Nëse nervoza juaj është e vazhdueshme dhe ndikon në cilësinë e jetës suaj, është e rëndësishme të konsultoheni me një profesionist të shëndetit për të gjetur zgjidhje dhe trajtimin e duhur.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.