© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Varikocela është një zgjerim i venave që ndodhet në pjesën e sipërme të testikujve dhe është e zakonshme te meshkujt. Për shkak të strukturës së sistemit venoz të testikujve, presioni i gjakut në këtë zonë mund të ndodhë më lart sesa në zonat e tjera të trupit, duke bërë që venat të zgjerohen dhe të deformohen. Kjo mund të ndodhë për shkak të një disbalanci në sistemin venoz, nëpërmjet një shtypjeje të venave të testikujve ose një dëmtimi direkt në venat e testikujve.

Një faktor që mund të ndikojë në zhvillimin e varikocelës është lartësia, sepse presioni i gjakut në venat e testikujve mund të rritet nën efektin e gravitetit. Një shtypje në venat e testikujve nga një tumor në zonën e pelvicitetit ose një defekt në valvulat e venave gjithashtu mund të ndikojë në shfaqjen e varikocelës.

Megjithatë, shkaqet e varikocelës nuk janë plotësisht të qarta dhe disa studime sugjerojnë se ka një predispozicion gjenetik për këtë gjendje.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.