© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Në letërsinë shqiptare ka shumë shkrimtarë të njohur, por shkrimtari që ndoshta mund të konsiderohet si më i njohur dhe më i vlerësuar është Ismail Kadare.

Ismail Kadare është një shkrimtar shqiptar i lindur më 28 janar 1936 në Gjirokastër, Shqipëri. Ai është autor i më shumë se 30 romaneve, poezive dhe tregimeve, dhe është një nga shkrimtarët më të vlerësuar dhe të shumëfishuar të shekullit të 20-të.

Vepra e tij i ka bërë që të fitojë shumë çmime ndërkombëtare si Çmimi i Naim Frashërit, çmimi i Man Booker International, çmimi i Princit të Asturias, etj. Romani i tij “Keshtjella” është një nga veprat më të njohura të letërsisë shqiptare dhe një nga romani më të njohur në Europë.

Ismail Kadare është një simbol i letërsisë shqiptare dhe një ambasador i saj në botë. Ai ka kontribuar në shumë nivele të letërsisë dhe ka ndikuar thellësisht në shkollën e letërsisë së Shqipërisë dhe më gjerë.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.