Tue. May 17th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Simptomat e kancerit të mushkërive përfshijnë frymëmarrjen e rënduar, dhembjen e kokës dhe dhimbjet e pandalshme në gjoks

Hulumtimi i ri ka treguar që edhe ndryshimi i ngjyrës së të bardhëve të syve mund të tregojë kancerin e mushkërive.

Kanceri i mushkërive është një ndër llojet më serioze të karcinomeve të cilat diagnostikohen, mu nga arsyeja meqenëse zakonisht është e vështirë të vërehen derisa të mos përhapen në pjesët e tjera të trupit.

Në grupin e rrezikshëm do të gjendeni edhe Po qe se të bardhët e syve merr ngjyrë të verdhemët, transmeton Telegrafi.

“Po qe se të bardhët e syve bëhet e verdhemët, atëherë do të mund të jetë simptomë e kancerit të mushkërive”, ka paralajmëruar Oda Britanike e Mjekëve.

Kjo gjendje është e njohur si verdhëza, e cila gjithashtu mund të shkaktojë që lëkura të bëhet e verdhemët.

222751 shuttersto

Verdhëza është simptomë e shpeshtë te pacientët te të cilët kanceri i mushkërive ka avancuar. Zakonisht është shenjë që kanceri është zgjeruar edhe në pjesë të tjera të trupit.

“Mund të ndodhë që të mos keni simptoma të zakonshme të kancerit të mushkërive derisa tumori të mos bëhet goxha i madh”, paralajmërojnë mjekët.

“Kjo do të thotë që ndoshta mund ta zbuloni vetëm Po qe se bëni fotografi me rreze X në Roëntgen. Po qe se keni tumor i cili është përhapur jashtë mushkërive, simptoma e parë mbase aspak s’ vjen nga gjoksi juaj”.

“Meqenëse kjo sëmundje është e fshehtë, kontrolli i rregullt sistematik është i obligueshëm. Mos prisni që të zhvillohen simptomat”, porosisin mjekët. /Telegrafi/

The post Ky është sinjal i qartë që në trupin tuaj zhvillohet kanceri i mushkërive: Assesi mos e injoroni këtë ndryshim në trup! appeared first on Telegrafi.

[ad_2]

Leave a Reply